Reizen tijdens de lockdown

Reizen tijdens de lockdown

Nederland zit sinds een aantal dagen weer in een lockdown en we zitten weer massaal thuis. Er zijn verschillende gezinnen die direct een vakantie hebben geboekt om deze lockdown tijdelijk te ontsnappen. Vraag jij je af of dit mag, naar welke gebieden je kan reizen en meer informatie over reizen tijdens de lockdown? Lees onze blog dan nu direct verder.

Een strenge lockdown is aangekondigd

Op zaterdag 18 december 2021 is een nieuwe lockdown aangekondigd door de Nederlandse overheid, een abrupte beslissing. Tijdens de laatste persconferentie zijn er geen nieuwe maatregelen aangekondigd, behalve rondom de basisscholen. Deze zouden namelijk eerder sluiten om verspreiding tegen te gaan. Toch is er een nieuwe lockdown aangekondigd dagen na het besluit om de basisscholen te sluiten. De reden hiervoor is om de verspreiding van het nieuwe variant tegen te gaan. Dit wil zeggen dat enkel de essentiële winkels open zijn en alle andere bezienswaardigheden, scholen en de horeca gesloten zijn.

Families kiezen ervoor om te reizen in de lockdown

Zoals eerder vernoemd was er een besluit genomen om de basisscholen een week voor de kerstvakantie al te sluiten. Hierdoor komen de kinderen van ouders weer thuis te zitten en moeten ook gezinnen schikken om dit allemaal mogelijk te maken. Niet voor elke familie is dit mogelijk en zullen de kinderen bijvoorbeeld verblijven bij een oppas of bij een ander familielid. Maar er zijn ook gezinnen die er voor kiezen om een reis te boeken naar het buitenland. Verschillende reisbureaus gaven ook aan deze drukte te voelen door middel van extra boekingen. Gezinnen kiezen ervoor om de warmte op te zoeken, of juist te genieten van de kou.

Is het mogelijk om überhaupt te reizen?

Momenteel zijn niet alleen de basisscholen dicht, een groot deel van onze samenleving staat stil. Nu kun jij je natuurlijk afvragen of het reizen naar het buitenland überhaupt mogelijk is en of het verstandig is om te doen. Om de eerste vraag te beantwoorden, het is mogelijk om te reizen naar het buitenland. Als gebieden geen inreisverbod hebben ingesteld voor Nederlandse reizigers, is het gewoon mogelijk om rond te reizen in het gebied. Dan is het natuurlijk de vraag of het verstandig is om te reizen. Ook hierop kunnen wij zeggen, het reizen is vooralsnog verstandig. Als niemand in het gezin het virus heeft of volledig is gevaccineerd is, het mogelijk om te reizen naar het buitenland. In sommige gebieden is het zelfs verplicht om een PCR-test af te nemen voor vertrek waardoor jij de bevestiging krijgt of je het virus draagt of niet. Bij een negatieve test mag jij deelnemen aan de vlucht en genieten van een vakantie.

Waar mag ik naartoe reizen tijdens de lockdown?

Om een reis naar het buitenland te boeken, is het wellicht goed om te weten waar je naartoe mag reizen. Er zit namelijk wel een klein verschil in verschillende situaties. Houd er voor vertrek rekening mee dat niet elk gebied ongevaccineerden toelaten voor een reis. Lees je vooraf goed in of jij met een PCR-test mag reizen. Het kan dus zijn dat het land PCR-testen niet toestaat, maar dan zijn er gelukkig nog genoeg landen die dit wel doen. Houd er ook rekening mee dat er wellicht een inreisverbod kan gelden. Aangezien Nederland de lockdown heeft aangekondigd, zullen er gebieden zijn die Nederlandse reizigers zullen weigeren. Is het de hoogste tijd om aan de lockdown te ontsnappen en een heerlijke vakantie te boeken?.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.