Het reizen tot 31 maart afgeraden, wat nu?

reizen tot 31 maart afgeraden

Het kabinet heeft aangekondigd dat tot 31 maart het afgeraden wordt om te reizen. Maar mag ik dan geen vlucht meer boeken? In dit artikel vertellen wij jou wat je moet weten over het vliegen in de pandemie. Wil jij weten of je een vlucht kan boeken? Lees het artikel dan snel verder.

Afgeraden om tot 31 maart te reizen

Het Coronavirus houdt niet alleen het hele land, maar de hele wereld in zijn grip. De besmettingen schommelen enorm en om een daling te creëren, zijn er verschillende maatregelen getroffen. Nederland zit momenteel in een lockdown met een avondklok. Daarnaast is er ook geadviseerd om niet te reizen tot en met 31 maart. Wel zijn reizigers die onderweg zijn naar Schiphol of vanaf Schiphol naar huis willen reizen een uitzondering op de avondklok en zullen dus geen boete ontvangen wanneer zij een bewijs laten zien. Samen met de opgestelde reisadviezen is het aantal totaal vluchten ook afgenomen maar mag jij eigenlijk nog reizen?

Mag ik tot 31 maart geen reis boeken?

Het kabinet raadt het dus af om te gaan reizen naar het buitenland. Echter wil dat niet zeggen dat het verboden is om te reizen naar het buitenland. Er hangen wel allerlei maatregelen aan de reis, maar jij mag dus nog steeds vlucht mag boeken. De enige reden waardoor jij niet kan reizen is wanneer er een inreisverbod is ingesteld in het land van bestemming. De verschillende maatregelen zijn er om de gezondheid van de luchtvaartpassagiers en het personeel te beschermen. Voordat de reis begint moet jij negatief zijn getest op het virus. Bij terugkomst van de reis moet je wel rekening houden met de tiendaagse quarantaine. Wil jij binnenkort dus een vakantie boeken naar het buitenland? Dan is dat nog steeds mogelijk. Zie hier welke reisadviezen er momenteel zijn.

Wat als mijn reis wordt geannuleerd?

Door het advies vanuit de overheid en de ingestelde reisadviezen is het totaal aantal vluchten sterk afgenomen. In principe is er geen reden om een vlucht te annuleren wanneer er te weinig mensen een vlucht hebben geboekt. Maar het kan voorkomen dat de vlucht wel wordt geannuleerd vanwege een andere reden. Is dit voordat jij op reis zou gaan? Dan hoor jij een vervangende vlucht aangeboden te krijgen en een compensatie van minimaal €250 als je door de annulering een minimale vertraging oploopt van drie uur. Komt de volledige reis te vervallen? Neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij en zij zorgen ervoor dat jij het geld terugkrijgt. Ga niet zelf de vlucht annuleren want dan is er een kans dat jij een deel van het geld niet meer ontvangt.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen. Wil je meer lezen over de Corona-voucher? Lees dan de volgende pagina door.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.