Het reizen naar het Verenigd Koninkrijk is weer mogelijk

Reizen Verenigd Koninkrijk weer mogelijk

Heb jij een reis geboekt naar het ​​Verenigd Koninkrijk? Dan hebben we goed nieuws. In de afgelopen week is het een en ander veranderd omtrent het reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Ben je benieuwd naar de reismogelijkheden naar het Verenigd Koninkrijk? Lees dan snel de blog want het reizen naar het Verenigd Koninkrijk is weer mogelijk.

Hoe zag het reizen eruit?

Het Verenigd Koninkrijk had in de afgelopen maanden een hoop te verduren. In dit gebied was als eerst binnen Europa de mutatie variant van het Coronavirus aangetroffen. Hierdoor kwam er per direct rondom de kerst van 2020 een in- en uitreisverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk met als gevolg dat reizigers het Verenigd Koninkrijk niet meer konden verlaten. Gelukkig werd deze situatie vrij snel verbeterd en was het weer mogelijk te reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Bij aankomst moest je echter wel verplicht in een 10-daagse quarantaine om verdere besmetting te voorkomen. Dit komt omdat Nederland een oranje pas heeft ontvangen vanuit het Verenigd Koninkrijk. Nu gaat er wel het één en ander veranderen rondom het reizen naar het Verenigd Koninkrijk.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Wat gaat er veranderen?

Bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk tien dagen in quarantaine is voor veel reizigers een grote belemmering. Afgelopen week is er een besluit genomen vanuit de Britse overheid. Iedereen die volledig gevaccineerd is, hoeft niet meer in een 10-daagse quarantaine bij aankomst. Bij aankomst moet je wel kunnen aantonen dat je het virus niet draagt door middel van een PCR-test. Voor gevaccineerden wordt het reizen naar het Verenigd Koninkrijk een stuk makkelijker. Net als Nederland, zal deze verandering gaan gelden voor alle andere landen die een oranje coronapas hebben ontvangen vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Wat gebeurt er voor reizigers die niet vaccineren?

Er zijn natuurlijk ook nog individuen die zich niet laten vaccineren of niet nog zijn gevaccineerd. Ook voor deze groep is het mogelijk om te reizen naar het Verenigd Koninkrijk, alleen moet deze groep in een 10-daagse quarantaine. Dit kan natuurlijk een belemmering zijn om te reizen naar deze landen. Als je moet reizen voor een zakelijke afspraak ziet er niets anders op dan in quarantaine te gaan. Wil je op vakantie? Dan kan je er wellicht beter voor kiezen om naar een ander gebied te reizen. Er zijn genoeg andere leuke steden in Europa, zoals Porto of Sevilla, waar je niet eerst in quarantaine hoeft.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.