Kan ik op skivakantie in 2021?

Skivakantie 2021

Het nieuwe jaar staat bijna voor de deur. Vaak worden er alvast nieuwe tripjes geboekt voor naar het buitenland. Een hele belangrijke is de skivakantie. Vele mensen gaan met elkaar op skivakantie in Oostenrijk of Frankrijk. Op dit moment ziet het er nog niet helemaal uit alsof wij op skivakantie kunnen in 2021. Maar misschien verandert dit advies nog in de komende weken. Wil je weten of jij op skivakantie kunt in 2021? Lees het artikel dan verder.

Het reisadvies voor de skivakantie in 2021 verandert naar geel

In een ideale situatie mogen we over een paar weken weer reizen zoals voorheen en kunnen alle geplande tripjes doorgaan. In de realiteit zou dat helaas nog even moeten afhangen van de opgestelde maatregelen vanuit de overheid. In het beste geval verandert het advies binnen een paar weken op geel of zelfs op groen. Dit betekent dat jij gewoon een skireis kunt gaan boeken naar het buitenland en de vakantie door kan gaan zoals gepland. Het advies vanuit ons is om tot het laatste moment mogelijk te wachten met boeken. Je weet namelijk niet 100% zeker of het advies op geel of groen blijft. Via deze manier geef je geen onnodig geld uit en voorkom je dat je een hoop zaken moet regelen.

Het reisadvies voor de skivakantie in 2021 blijft op oranje

Een andere situatie is dat het reisadvies voor de skigebieden op oranje blijft voor de aankomende weken. In dit geval raden wij dan ook aan om geen reis te boeken. Helaas is deze situatie op dit moment het meest realistisch en wordt er verwacht dat er pas rond de zomer weer normaal gereisd kan worden. Echter kan er ineens een lichtpuntje ontstaan in deze coronacrisis en mogen we wellicht toch reizen naar deze gebieden. Zoals eerder vermeld, wacht met boeken van de reis om misverstanden en gedoe te voorkomen. Heb je vragen over de annulering van een vlucht? Neem contact met ons op en wij helpen jou graag de vragen te beantwoorden.

Ik heb mijn skivakantie 2021 al geboekt, wat nu?

Heb je toevallig de reis al geboekt voor de aankomende skivakantie? Dan hoef je niet in paniek te raken. Er zijn namelijk nu nog te veel zaken onduidelijk om nu al een conclusie te trekken of de reis doorgaat of niet. Ongeacht of de reis door zal gaan of niet, vertellen wij jou precies waar je aan toe bent.

In het ergste geval gaat de reis niet door. Het belangrijkste in dit geval is dat jij de reis door het bureau of luchtvaartmaatschappij laat annuleren. Zo krijg jij 100% jouw geld terug. Op een moment dat jij hem zelf gaat annuleren, wordt de kans een stuk kleiner. Annuleer de reis daarom beter niet zelf. In het beste geval zal de reis over een paar weken wel doorgaan. Dan kan jij gewoon vliegen naar je bestemming en de reis uitvoeren zoals gepland. Heb jij tijdens deze reis te maken met een vertraging van minimaal drie uur? Dien een claim in via Claim Rebels en ontvang een compensatie.

De reisadviezen vanuit de overheid

De reden waardoor het nu lastig te zeggen is of reizen binnenkort kunnen doorgaan komt door de reisadviezen vanuit de overheid. In totaal zijn er vier soorten reis adviezen die ieder moment aangescherpt kunnen worden. De vier reisadviezen bestaan uit: groen, geel, oranje en rood. Bij groen en geel reisadvies kan jij gewoon reizen naar het land van bestemming zonder enige problemen. Een geel reisadvies zegt dat je mag reizen maar er enkele maatregelen zijn getroffen. Bij oranje of rood reisadvies kan je ook nog steeds reizen maar dit wordt erg afgeraden door de huidige situatie binnen een land. Dit kan bijvoorbeeld komen door een inreisverbod of levensbedreigende situatie. Op het moment hebben de meeste landen in de wereld een oranje reisadvies.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels

Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een kleine fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor particuliere en zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Wil je weten hoe het werkt om een claim in te dienen? Lees dan de volgende pagina door.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.