Goed nieuws: luchtvaartmaatschappijen gaan over tot terugbetaling in geld!

Terugbetaling corona voucher

Het is een tijdje onduidelijk geweest of passagiers überhaupt geld terug kunnen krijgen van luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties in het geval van vluchtannuleringen. We hebben goed nieuws: een aantal luchtvaartmaatschappijen gaan over tot terugbetaling in geld, ook als passagiers al een corona voucher hebben ontvangen. Luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Transavia passen hun beleid aan en passagiers kunnen nu kiezen tussen het boeken van een nieuwe vlucht, een voucher of een cash terugbetaling.

De overheid

De Europese Commissie benadrukt al enige tijd dat passagiers het recht op terugbetaling behouden, zonder het gebruik van vouchers als alternatief af te wijzen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) beaamt dat bij het aanbieden van een reisvoucher wettelijk recht op geld terug bij annuleringen blijft gelden. Ook het kabinet is hier eindelijk mee eens en vindt dat luchtvaartmaatschappijen hun klanten toch de mogelijkheid moeten geven hun geld terug te krijgen als de reis vanwege het coronavirus geannuleerd wordt. Een voucher uitgeven om de reis later in te halen is niet meer toereikend.

De luchtvaartmaatschappijen

Desalniettemin blijven de meeste luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties vouchers aanbieden als enig alternatief. Wij hopen uiteraard dat ook zij het beleid aanpassen en overgaan tot terugbetaling in geld. Waar wij van Claim Rebels sterk in geloven is keuzevrijheid. Hoe beter de consument geïnformeerd is, hoe beter de consument in staat is om voor zichzelf een goede keuze te maken. Of de keus nou is om een corona-voucher op een later moment wél te gebruiken, om zélf aan de slag te gaan met het indienen van een claim of om zélf ervoor te kiezen om er helemaal niets mee te doen. De keuze is aan de consument. 

Heb je vragen over de corona-voucher of wil je weten of je in aanmerking komt voor geld terug? Op www.claimrebels.com lees je welke stappen je kan ondernemen om je claim simpel en snel in te dienen. Wil je meer lezen over de Corona-voucher? Lees dan de volgende pagina door.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.