Terugkijken op de zomervakantie van 2022

Terugkijken op de zomervakantie van 2022

In deze blog blikken wij terug op de zomervakantie van 2022. Afgelopen zomer hebben wij enorm kunnen genieten van de vrijheid. Zo was het weer mogelijk om zonder problemen te vliegen. Maar wel ontstonden er op andere gebieden problemen. Wil je hier meer over lezen? Lees dan nu de blog over het terugkijken op de zomervakantie van 2022.

De zomervakantie van 2022 is alweer over

Weken lang hebben vele mensen genoten van de zomervakantie. Ondanks dat het weer in Nederland fantastisch was, hebben we deze zomer kunnen genieten in het buitenland. In vergelijking tot vorige zomervakantie is er een hoop veranderd, namelijk het vrij kunnen vliegen binnen Europa. In de zomer van 2021 moest je als reiziger nogal wat stappen nemen om uiteindelijk te kunnen vliegen. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van formulieren, de Coronapas op zak hebben en gebruik maken van een mondkapje. Gelukkig hebben we deze zomer daar geen last van gehad en was enkel een identiteitsbewijs genoeg voor een reis. Vele Nederlanders hebben dan ook genoten van een heerlijke zomer in het buitenland.

In de zomervakantie van 2022 is het meest gevlogen naar:

Ben jij deze zomervakantie ook weggeweest naar het buitenland? Dan ben je niet de enige geweest. In de afgelopen weken is er namelijk veel gevlogen naar het buitenland. Natuurlijk zijn er altijd populaire bestemmingen die elk jaar veel bezocht worden. Dit jaar waren de populairste bestemmingen:

  • Frankrijk
  • Spanje
  • Duitsland
  • Griekenland

Dit rijtje van bestemmingen is geen verrassing aangezien jaarlijks vele mensen hun rust zoeken in deze gebieden. Deze vier bestemmingen hebben ieder hun eigen unieke omgevingen. In Griekenland geniet je namelijk van een echte zonvakantie, terwijl je in Duitsland meer geniet van de steden. Wij hopen in ieder geval dat iedere reiziger heeft genoten van deze heerlijke zomervakantie.

De situatie rondom de luchthavens is verbeterd

De toename van het vliegverkeer was niet ongemerkt en dit was vooral te merken op Schiphol. Door enorme drukte zijn vele vluchten vertraagd of zelfs geannuleerd. Inmiddels is deze drukte op de luchthaven afgenomen en kunnen reizigers weer met een gerust hart op vakantie. Dit komt omdat Schiphol druk bezig is met het werven van medewerkers. Maar ook plannen luchtvaartmaatschappijen efficiënt vluchten in zodat alles volgens planning kan verlopen. Ga jij in de aankomende weken nog op vakantie? Dan is de kans groot dat je weinig problemen zult ervaren. Het werkleven is voor de meeste Nederlanders dan ook weer van start gegaan. Een moment waar sommige naar uit zullen kijken is de herfstvakantie.

De herfstvakantie van 2022

Momenteel willen we nog volop genieten van de warme dagen in Nederland. De gedachte van de herfstvakantie is dan misschien nu nog te vroeg, maar als jij een reis wilt boeken in deze periode is dat toch anders. In de herfstvakantie zijn er twee soorten mogelijkheden waar je uit kunt kiezen: een zonvakantie of een stedentrip. Een zonvakantie is de perfecte optie om nog even het slechtere weer te vermijden. Je kan dan op bijvoorbeeld vakantie naar Egypte. Maar de herfstvakantie is zeker ideaal voor een stedentrip binnen Europa. Binnenkort lees jij op onze blog meer inspiratie over de herfstvakantie van 2022.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.