Terugkomst na reizen in de Coronatijd

terugkomst na reizen

Ben jij van plan om binnenkort een reis te maken of zit jij nu in het buitenland? Dan zijn er verschillende zaken waar jij als reizigers rekening mee moet houden. Ben jij benieuwd welke zaken dit precies zijn? Lees dan ons artikel over de terugkomst na het reizen in de Coronatijd.

Reizen naar het buitenland in de Coronatijd

Ondanks dat het bijna onmogelijk lijkt, is het daadwerkelijk nog wel mogelijk om te reizen naar het buitenland. Tijdens het boeken van een reis moet je wel rekening houden dat er wellicht gebieden zijn waar dit niet mogelijk is door bijvoorbeeld een inreisverbod. Zodra je een reis boekt naar het buitenland, moet je voor vertrek een aantal zaken hebben geregeld. Drie dagen minimaal voor vertrek moet jij een negatieve PCR test hebben afgenomen. Heb jij geen test afgenomen of is deze positief? Dan is het niet mogelijk om te reizen met het vliegtuig. Op het vliegveld zelf ben je verplicht om een mondkapje te dragen en moet je minimaal 1,5 meter afstand houden.

Ook is het verstandig om vooraf een reisverzekering af te sluiten. In de huidige staat van de pandemie kan het weleens voorkomen dan een land zijn grenzen sluit om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Als reiziger ben je dan gedwongen om te blijven binnen het afgereisde gebied. De reisverzekering is voor jou een zekerheid dat verschillende kosten worden gedekt op een moment dat de grenzen worden gesloten. Bespreek vooraf goed met de reisverzekering wat de mogelijkheden zijn en kom niet voor verrassingen te staan tijdens de reis zelf. Hou er ook rekening mee dat er in verschillende gebieden ook maatregelen zijn getroffen.

De getroffen maatregelen in verschillende gebieden

In Nederland heeft de overheid in de afgelopen maanden allerlei maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Nederland is niet het enige land wat maatregelen heeft getroffen maar ook andere landen hebben verschillende maatregelen ingesteld. Hou hier tijdens de reis dus rekening mee. Verschillende maatregelen kunnen zijn:

 • Het dragen van een mondkapje
 • Afstand van elkaar houden
 • Een avondklok
 • Gesloten winkels
 • Gesloten horeca
 • Gesloten bezienswaardigheden zoals musea
 • Een inreisverbod

Per land kunnen de maatregelen enorm verschillende. De meeste landen hebben horeca, bezienswaardigen en horeca gesloten terwijl het in andere landen juist weer mogelijk is. In andere landen is het helemaal niet mogelijk om te reizen zoals naar Indonesië, Australië of Nieuw-Zeeland. Lees je daarom vooraf goed in of het wel mogelijk is om te reizen en of het wel nut heeft. Als er bijvoorbeeld niets te bezoeken valt en je om een bepaalde tijd terug moet naar het hotel, is het misschien beter om een andere reisbestemming te kiezen.

Terugkomst in Nederland na het maken van een reis

Ben jij van plan om een reis te boeken of ben jij nu nog aan het reizen? Bij terugkomst zijn er verschillende zaken waar jij rekening mee moet houden. Voordat je het vliegtuig weer instapt voor de terugreis, moet jij een negatieve PCR test laten zien. Heb jij gereisd in een gebied met een groen of geel reisadvies? Dan hoef jij na terugkomst niet in een 10-daagse quarantaine. Heb jij gereisd in een gebied met een oranje of roos reisadvies? Dan moet jij na terugkomst verplicht in een 10-daagse quarantaine. Wel kan je ervoor kiezen om op de vijfde dag van de quarantaine een test te laten doen waardoor jij eventueel sneller uit quarantaine mag.

De belangrijkste zaken waar jij rekening mee moet houden voor tijdens het reizen

Claim Rebels wilt dat jij goed voorbereidt en zonder zorgen op reis kan gaan. Daarvoor hebben wij alle belangrijke zaken samengevat. Zo weet jij precies waar je aan toe bent als je wilt gaan reizen in de Coronatijd en met welke zaken je rekening moet houden bij terugkomst na het reizen. Heb jij tijdens de reis een minimale vertraging opgelopen van drie uur of heb jij een vraag over het indienen van een claim? Neem contact met ons op en wij staan graag voor jou klaar om je te helpen. Lees hieronder met welke zaken jij moet rekening houden tijdens het reizen:

Voor vertrek

 • Negatieve PCR-test
 • Afsluiten van een reisverzekering
 • Inlezen over de getroffen maatregelen in het land van bestemming
 • Afstand houden op de luchthaven
 • Dragen van een mondkapje op de luchthaven

Tijdens de reis

 • Afstand houden met de opgestelde lengte
 • Dragen van een mondkapje in de aangewezen gebieden
 • Is er een avondklok? Ga op tijd terug naar het verblijf

De terugreis/terugkomst

 • Negatieve PCR-test
 • Afstand houden op de luchthaven
 • Dragen van een mondkapje op de luchthaven
 • Gereisd in een gebied met een oranje of rood reisadvies? Ga in 10-daagse quarantaine
 • Eventuele test om de quarantaine snelle uit te mogen

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen. Wil je meer lezen over de Corona-voucher? Lees dan de volgende pagina door.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.