Top 5 bestemmingen buiten Europa 2022

Top 5 bestemmingen buiten Europa 2022

Het reizen binnen Europa is aantrekkelijk omdat het toegankelijk is, maar daarbuiten is een hele wereld nog te ontdekken. Daarom hebben wij inspiratie voor verschillende landen buiten Europa voor je op een rijtje gezet. Ben jij van plan om binnenkort een reis te boeken naar het buitenland, maar je weet nog niet waar je naartoe wilt? Laat je dan inspireren door het artikel over top 5 bestemmingen buiten Europa 2022.

Sri Lanka in Zuid-Azië

Sri Lanka

De eerste locatie op de lijst ligt in Zuid-Azië, namelijk het eiland Sri Lanka. Voorheen had het land een andere naam, maar in 1972 veranderde de naam van Ceylon naar Sri Lanka. In de afgelopen jaren is Sri Lanka steeds bekender en populairder geworden onder de westerse toeristen. Echter heeft een groot deel van de bevolking te maken met armoede en zeker in de minder toeristische delen is dit zichtbaar. Op het eiland kun je ervoor kiezen om een rondreis te maken, maar ook om puur te genieten van de zon en zee. Een veel gegeten gerecht is rijst met curry, maar per regio kan het type curry verschillen. Ook is er genoeg te zien en te beleven in Sri Lanka. Op vakantie kan een bezoek brengen aan Yapahuwa, Anuradapura en nog veel meer bezienswaardigheden.

Peru in Zuid-Amerika

peru

De volgende bestemming heeft een ligging in Zuid-Amerika en dat is het land Peru. Peru is één van de mooiste landen in Zuid-Amerika en dat komt voornamelijk ook door de exotische jungles, de prachtige stranden en gebergtes. De meeste toeristen zullen een bezoek brengen aan Machu Pichu, maar buiten deze populaire bestemming is er nog veel meer te zien in Peru. In Peru zijn verschillende keukens van de wereld met elkaar gemixt waardoor je verrast zal worden door rijke smaken. Het is dan ook zeker een aanrader om dit te ontdekken omdat er veel hippe restaurants zijn en street food markten. Houd er tijdens de reis in Peru wel rekening mee dat er beperkt Engels wordt gesproken. Het is handig om vooraf de belangrijkste Spaanse woorden of zinnen op te slaan in een boekje.

Kaapverdië in Afrika

Kaapverdië

Ons persoonlijk favoriet heeft een ligging in Afrika, namelijk Kaapverdië. In Kaapverdië wordt Portugees gesproken, maar de bevolking spreek Criolo. In totaal zijn er negen bewoonde eilanden die je kunt bezoeken. In het heerlijke weer kun je genieten van zee, stranden, bossen, bergen en vulkanen. Kaapverdië is een echt veelzijdig land en dit komt voornamelijk door de natuur die op de eilanden sprekend is. Tijdens het bezoek aan de verschillende landen kun je erop rekenen dat je een veilige reis zult maken. Kaapverdië is in 2020 zelfs uitgeroepen tot veiligste vakantiebestemming. Ook van het eten zul je als reiziger enorm genieten en het nationale gerecht Cachupa mag je dan ook niet overslaan tijdens de reis.

Jordanië in het Midden-Oosten

Jordanië

De volgende bestemming ligt in het Midden-Oosten, namelijk Jordanië. Een vakantie naar Jordanië zal ervaren worden als sprookjesachtig. Het bestaat voornamelijk uit woestijn en je zal vele historische plekken ervaren. Zo is er een Romeins theater, maar ook diverse moskeeën die je kunt bezoeken. Ook kan je tussen rotsen allerlei monumenten beschouwen. In Jordanië ligt de bekende Dode Zee. De naam Dode Zee is gebaseerd op het hoge zoutgehalte waardoor je volledig blijft drijven. Verder zwemmen er geen vissen en andere dieren in deze zee. In de keuken kan je veel variatie vinden zoals rijst, dadels, kip, vis, falafel en veel meer.

Cuba in Midden-Amerika

Cuba

Onze laatste bestemming heeft een ligging in Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Deze bestemming is Cuba. Cuba staat voornamelijk bekend om zijn afzondering van de wereld. In Cuba is er amper bereik waardoor er niet altijd verbinding is met het internet, maar dit kan juist in jouw voordeel werken. In totaal telt Cuba zo’n vierduizend eilandjes die je kunt bezoeken. Het grootste eiland heeft wel 99% van de totale bevolking. Ook in Cuba is het handig om Spaanse woorden en zinnen bij de hand te houden gezien ook hier niet veel Engels wordt gesproken. Als je een hapje gaat eten zul je voornamelijk varkens- of kippenvlees treffen met bonen of rijst. Natuurlijk is er ook andere gerechten te vinden zoals pescado en camarones.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.