Top 5 bestemmingen voor een reis binnen Europa 2022

Heb jij momenteel nog geen reis geboekt, maar ben je nog wel op zoek naar een bijzondere locatie? In dit artikel lees jij de top 5 bestemmingen voor een reis binnen Europa 2022. Wij hebben vijf prachtige locaties uitgekozen die alleen maar kunnen zorgen voor een prachtige vakantie. Ben jij benieuwd welke top 5 bestemmingen er zijn binnen Europa? Start dan nu met het lezen.

Amalfi, Italië

Amalfi

De eerste bestemming bevindt in Italië, namelijk Amalfi. Het gebied is erg populair om naartoe te reizen en jaarlijks komen er dan ook miljoenen toeristen. Deze populariteit is dan ook terecht aangezien het kustgebied prachtige architectuur heeft. Amalfi was tijden lang een belangrijke stad voor Italië door zijn ligging. Ondanks dat van de historie niet veel te zien meer is door een tsunami, heeft de stad vooralsnog een unieke uitstraling. Wat je zeker moet bezoeken in de stad is de Piazza Duomo, die ligt in het centrum van Amalfi. Er zijn verder nog verschillende monumenten te bezoeken en Chiostro del Paradiso en de Cappella del Crocifisso.

Samos, Griekenland

Samos

De tweede bestemming bevindt zich in Griekenland, het eiland Samos. Het fijne aan deze bestemming is dat er geen sprake is van massatoerisme. Ondanks dat het eiland geen massatoerisme heeft , biedt het eiland prachtige stranden, heerlijke natuur en unieke dorpjes. Als je een wijnliefhebber bent is Samos het perfecte eiland. In dit gebied is namelijk de Samos-wijn geproduceerd, een zoete witte wijn. Wat erg bijzonder is aan dit gebied, is de bouw: deels namelijk amfitheatrisch en deels tegen een vallei. Op het eiland vind je ook archeologische ruïnes rond de plek Ireon. Daarnaast zijn er ook mooie havens en schilderdorpjes te vinden op Samos. Als toerist is er in ieder geval veel te zien op Samos en kan je ultiem genieten van de unieke vormgeving.

Valencia, Spanje

Valencia

De volgende locatie is te vinden in Spanje, namelijk Valencia. Valencia wordt door toeristen veel bezocht en is dan ook een populaire bestemming. Dit komt door de verschillende elementen die zich bevinden in de stad. Kenmerkend aan Valencia is het park die door de stad heen te zien is. Turia Park is in totaal negen kilometer lang en is dan ook direct het grootste park van Valencia. Om geld te besparen is het aan te raden om een fiets te huren in Valencia. Alle plekjes zijn namelijk goed te bereiken op de fiets. Zo is ook het strand van Valencia goed te bereiken vanuit de stad. Aan het strand zitten allerlei leuke plekjes om een hapje te eten. Maar ook de binnenstad heeft een prachtige architectuur en heerlijke plekjes om te eten.

Nice, Frankrijk

Nice

De vierde bestemming ligt in Frankrijk, dat is het gebied Nice. De meeste reizigers denken direct aan Parijs als het gaat om een reis naar Frankrijk. Echter is Nice een prachtige plek in het Zuiden van Frankrijk waar je zomers ultiem kunt genieten. In Nice kan je namelijk voornamelijk genieten van een zonvakantie. Er zijn hier mooie stranden gelegen aan de diep blauwe zeeën. In de avond kan je een wandeling maken aan de boulevard en ook genieten van een hapje eten. Voor kunst en cultuur liefhebbers is Nice echt een aanrader. De stad heeft namelijk één van de grootste collectie musea en kunstgalerijen van Frankrijk. Denk bijvoorbeeld aan Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain. Ook heeft Nice vaak verschillende evenementen en feestjes waar je als toerist aan kunt deelnemen.

Lagos, Portugal

Lagos

Onze laatste bestemming in ons artikel bevindt zich in Portugal, namelijk Lagos. Lagos heeft een ligging in het zuiden en is voornamelijk bekend als een badplaats. Toch is de plek een stuk bijzonder dan op het eerste oog lijkt. Lagos is namelijk rijk aan historie, gezien de stad pas in de 13de eeuw in handen kwam van Portugal. Deze bijzondere historie is dan ook te zien bij Castelo dos Governadores. Ook kan je in het centrum rondlopen en genieten van alle prachtige gebouwen. In de buurt vind je ook de Igreja de Santo António. Natuurlijk kan je ook heerlijk naar het strand en genieten van heerlijk eten in Lagos.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.