Trein vertraagd door de NS? Zo krijg jij je geld terug.

Dagelijks maken meer dan 1.000.000 treinpassagiers gebruik van de diensten van de NS. Het reizen met de trein is voor veel studenten en werkende mensen onmisbaar maar ook veel reizigers gaan met de trein richting Schiphol om hun reis vanaf daar te starten. Vaak hebben deze mensen te maken met een tijdsdruk en moeten op tijd op locatie aanwezig zijn. Toch kan het ook vanuit de NS voorkomen dat een treinreis wordt geannuleerd of vertraagd en treinreizigers te laat op locatie aanwezig zijn. Heb jij hier mee te maken gehad en wil je weten of jij jouw geld terug kan krijgen? Lees dan snel verder.

De NS heeft mijn reis vertraagd, hoe krijg ik mijn geld terug?

De NS, Nederlandse Spoorwegen, is de treinmaatschappij van Nederland. Waarbij bussen vaak nog regionale maatschappijen hebben, heeft de NS de unieke positie dat zij de enige treinmaatschappij van Nederland zijn. Hierdoor kunnen treinreizigers binnen Nederland alleen de NS gebruiken als treinmaatschappij. Toch kan het nog weleens voorkomen dat een trein uitvalt of wordt vertraagd vanuit de NS. Als passagier sta jij in jouw recht om hier een compensatie voor aan te vragen. Duurt de vertraging langer dan 60 minuten? Dan heb jij als passagier recht op de volledige ritprijs. Als student die reist met een studenten ov heb je ook recht op een kleine vergoeding t.w.v. €4,64. Tussen een vertraging van 30 t/m 59 minuten heb jij recht om ½ van de ritprijs terug te ontvangen op jouw rekening. Als student krijg je hiervoor een kleine compensatie t.w.v. €2,32. Na een half uur vertraging heb jij al treinpassagier dus al recht op een compensatie. Wil jij weten hoeveel geld jij precies terug kan krijgen na een vertraging of annulering vanuit de NS? Neem contact met ons op.

Mijn reis is niet vertraagd door de NS, krijg ik mijn geld terug?

De NS wordt vooral veel in Nederland gebruikt voor nationale reizen maar ook heeft de NS internationale ritten. Zo rijdt de NS bijvoorbeeld naar Antwerpen, Berlijn, Brussel, Keulen, London en Parijs. Tijdens deze ritten kan het ook voorkomen dat er sprake is van een annulering of vertraging vanuit de NS international. Ook de NS international heeft een speciale regeling die ervoor zorgt dat jij een compensatie ontvangt voor de vertraagde reistijd. Je hebt recht op een compensatie als jij aan de onderstaande voorwaarden voldoet:

  • Je hebt in bezit van een geldige ticket voor de vertraagde treinreis;
  • De vertraging was op voorhand onbekend tijdens het aanschaffen van de ticket;
  • Het minimumbedrag om uit te keren is minimaal €4.

Heb je vertraging opgelopen tijdens een reis van bijvoorbeeld de Thalys? Bij een vertraging meer dan 60 minuten ontvang je 25% van jouw ticketbedrag terug en bij een vertraging die langer duurt dan 120 minuten ontvang je 50% van het ticketbedrag terug. Hetzelfde geldt voor een vertraging die is opgelopen bij de treinmaatschappijen: ICE International, Intercity Brussel, Intercity Berlijn en TGV. Dit staat immer ook vastgelegd in de Europese Verordening. Sommige maatschappijen gaan er soepeler meer om. Bij een vertraging die is opgelopen bij Eurostar ontvang je na 60 minuten 25% van het ticketbedrag, na 120 minuten 50% van het ticketbedrag en na 180 minuten of meer 75% van het ticketbedrag. Bij een vertraging die is opgelopen bij Interrail mag er na 60 minuten vertraging een compensatie worden aangevraagd. De vergoeding is dus afhankelijk van de duur van de vertraging.

Dien een claim in via Claim Rebels

Als de treinreis volledig is geannuleerd heb jij recht om het volledige aankoopbedrag van de ticket terug te ontvangen op jouw rekening. Weet jij niet of jij recht hebt om te claimen? Vul je gegevens in via deze link en wij gaan het voor je uitzoeken of jij recht hebt op een compensatie. Claim Rebels werkt met een no cure, no pay model. Op het moment dat een claim succesvol is voldaan, betaal jij ons. Bij twijfel altijd claimen dus. Wil je weten hoe het werkt om een claim in te dienen op een vluchtvertraging? Lees de volgende pagina door.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.