Niets is vervelender dan een aantal uur vertragen op het vliegveld. Uren gaan langzaam voorbij terwijl je eigenlijk al op de eindbestemming had kunnen zijn. Wat moet je eigenlijk doen tijdens een vertraging en waar heb jij allemaal recht op? Hier lees jij precies welke stappen je moet ondernemen en welke rechten jij hebt als luchtvaartpassagier. Turkish Airlines bij jou vertraagd? Lees snel verder. 

Recht op een compensatie bij een vertraagde vlucht van Turkish Airlines

In Europa heb jij als luchtvaartpassagier verschillende rechten. Deze rechten zijn vastgelegd onder verschillende verordeningen. Heb jij te maken gehad met een vertraging, annulering of heb jij een vlucht gemist van Turkish Airlines? Dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op compensatie. Dit geldt niet alleen voor vluchten vanuit Nederland, maar ook vanuit elk punt in Europa heb jij recht op een compensatie volgens de Verordening 261/2004. Door deze Verordening heb jij als luchtvaartpassagier recht tot een maximale vergoeding van €600 per vertraagde-, geannuleerde- of gemiste vlucht. Als er sprake was van buitengewone omstandigheden, vervalt uw recht als luchtvaartpassagier om een compensatie te claimen. Bijvoorbeeld tijdens heftig weer of een noodlanding.

Bij een vertraging van Turkish Airlines kun je verschillende compensaties ontvangen

Een vertraging is erg vervelend en zeker als het gaat om  belangrijke afspraken. Om passagiers tegemoet te komen wordt er vaak een compensatie aangeboden als er sprake is van een vertraging. Heb jij een vertraging door Turkish Airlines en wil jij hier een vergoeding voor? Dat is zeker mogelijk. Er zijn verschillende compensaties die je kan ontvangen. Dit is wel volledig afhankelijk van de vliegafstand. In Europa worden er twee soorten compensaties aangeboden op basis van de afstand. De bedragen die je kan ontvangen als compensatie zijn: 

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km 

Recht op een compensatie bij een vertraging bij van Turkish Airlines die vloog buiten Europa

De meeste luchtvaartmaatschappijen, waaronder Turkish Airlines vliegen ook naar bestemmingen buiten Europa. Ook buiten Europa starten vluchten met Turkish Airlines die een Europese eindbestemming hebben. Hier kan het natuurlijk ook voorkomen dat er sprake is van vlucht die is vertraagd. In deze gevallen heb jij als luchtvaartpassagier recht op compensatie omdat het een Europese luchtvaartmaatschappij betreft. De compensatie die jij kan ontvangen bij een vertraagde vlucht zijn als volgt: 

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 

€ 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Als de bestemming meer dan 3500 km is en de vertraging tussen de drie en vier uur, dan heb je volgens het Sturgeon Arrest recht op 50% van de maximale vergoeding.

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Is jouw vlucht vertraagd bij Turkish Airlines? Claim Rebels dient graag een claim voor jou in claim in en komt op voor jouw rechten. Zo word jij gecompenseerd op de verloren tijd. Twijfel je of je bij Claim Rebels  een claim kan indienen? Dat is niet nodig. Wij zoeken voor jou uit of de claim terecht is en bij een succesvolle claim betaal je ons pas. Zo weet je altijd of je in jouw recht staat. Wil je een claim indienen of heb je hier een vraag over? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Dat kan via de volgende pagina.