Vanaf 30 april is het reizen naar Nieuw-Zeeland weer mogelijk

Goed Nieuws! Vanaf 30 april zijn reizigers weer welkom in Nieuw-Zeeland. Het land sloot volledig zijn grenzen vanwege de oplopende besmettingen. Momenteel kan er alleen worden gereisd door middel van een verplichte quarantaine. Daar komt een verandering in en het reizen wordt dan weer toegankelijk, maar niet voor iedereen. Wil je hier meer over weten? Lees onze blog dan nu verder over het reizen naar Nieuw-Zeeland.

Hoe zag de situatie eruit?

Het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland is voor vele reizigers momenteel volledig uitgesloten. Deze twee landen hebben vorig jaar hun grenzen volledig gesloten voor reizigers om het Coronavirus te bestrijden. Het leek een tijd beter te gaan, maar ook deze twee gebieden konden na goede hoop toch weer in quarantaine nadat de besmettingen weer toenamen. Na een behoorlijke tijd werd het wel mogelijk om naar Nieuw-Zeeland te reizen, maar je moest wel in een hotel quarantaine. Deze quarantaine duurde twee weken, maar kosten de reizigers wel aardig wat geld om aan deel te nemen. Daarvoor was het reizen naar Nieuw-Zeeland vrijwel onmogelijk. Gelukkig is er goed nieuws.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Vanaf 30 april mag je weer reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is voor vele reizigers een land wat bezocht moet worden. Gelukkig is er vanuit de overheid goed nieuws aangekondigd. Het reizen naar het land wordt vanaf 30 april weer mogelijk. Australiërs mogen zelfs eerder een reis maken zonder hotel quarantaine. Dit mag namelijk vanaf 16 januari. Het vrije reizen zal voor een hoop reizigers erg goed nieuws zijn. Maar toch zit er wel een adder onder het gras. Dit vrije reizen is slecht alleen voor reizigers die volledig zijn gevaccineerd. Bij aankomst moeten ook deze een negatieve PCR-test kunnen aantonen. Deze keuze is gemaakt om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen. Reizigers uit Indonesië en Brazilië hebben een te hoog risico en worden vooralsnog uitgesloten van een inreis.

Hoe lang duurt het reizen naar Nieuw-Zeeland?

Het is wel goed om in gedachten te houden dat de reis naar Nieuw-Zeeland momenteel redelijk veel geld kost. De ticketprijzen liggen nu rond de 2000 euro. Denk dus goed na of een reis naar Nieuw-Zeeland je volledig schikt. De enige manier om naar Nieuw-Zeeland te reizen is met het vliegtuig, zeker vanuit Nederland. Het eiland ligt 18.562 kilometer van Nederland vandaan. De reis duurt dan ook langer dan een dag en hierdoor heb je altijd te maken met één of twee overstappen. Natuurlijk kan je tijdens deze reis ook een vertraging oplopen. Hou er wel rekening mee dat de vertraging moet zijn opgelopen bij een luchthaven die lid is van de Europese Unie of er gevlogen is met een maatschappij van de Europese Unie. Als dit niet het geval is, komt het recht om te claimen te vervallen.

Reizen naar Nieuw-Zeeland, waar moet je heen?

Een reis naar Nieuw-Zeeland is een aanrader voor ieder. De verschillende eilanden bij elkaar hebben een adembenemende natuur die men ultieme rust laat ervaren. Een goede manier om volledig van de verschillende gebieden in Nieuw-Zeeland te genieten is door een rondreis te maken. Je kan een auto huren met verschillende accommodaties en een rondtrek maken door de prachtige gebieden. Tijdens de rondtrek kun je dan ook de natuurgebieden bezoeken en volledig genieten. De rondtrek kan je uiteindelijk laten eindigen in de hoofdstad Wellington. In Wellington zijn veel bezienswaardigheden, zoals musea, architectuur maar ook verschillende restaurants en uitgaansgelegenheden. Natuurlijk kan je de reis naar Nieuw-Zeeland zelf volledig inrichten en kiezen voor een passende reis.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.