Hoe snel kan het reisadvies veranderen?

veranderen reisadvies

Ben jij van plan om een vakantie te boeken, maar houdt het reisadvies je tegen? In deze blog vertellen wij jou precies hoe snel de reisadviezen veranderen. Zo weet jij of je op reis kan deze zomer en waar jij je op moet voorbereiden. Start direct met lezen en kom te weten hoe snel de reisadviezen veranderen.

Wat is een reisadvies?

Wil je op reis gaan, maar wil je vooraf kijken hoe de situatie in een land eruitziet? Dan kan je via een reisadvies zien of het veilig is om te gaan. Sinds de pandemie zijn de reisadviezen meer in het licht gekomen, maar het is geen nieuw onderdeel. Een reisadvies laat dan ook zien of het verstandig is om te reizen naar een bepaald gebied. De Nederlandse overheid blijft deze dan ook constant aanpassen om zo actueel mogelijk te blijven. Belangrijk om te weten is dat een reisadvies slechts een advies is. Is de situatie erg slecht in een gebied? Dan wordt er afgeraden om te reizen, maar het is niet verboden waardoor jij nog steeds mag reizen.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Wat houden de reisadviezen in?

In totaal zijn er vier soorten reisadviezen. De reisadviezen bestaan uit: groen, geel, oranje en rood. Bij een groen reisadvies zijn er geen beperkingen en is het veilig om te reizen. Bij een geel reisadvies zijn er enkele maatregelen getroffen in een gebied, maar nog wel veilig genoeg om te reizen. Vanaf een oranje reisadvies wordt het minder veilig om te reizen. Bij oranje zijn er aardig wat maatregelen getroffen in een gebied waardoor het reizen minder verstandig is. Als laatst is er het rode reisadvies. Bij een rood reisadvies wordt het volledig afgeraden te reizen in een land aangezien de situatie niet veilig is. Toch is het wel mogelijk om te reizen naar een gebied met een oranje of rood reisadvies.

Hoe snel veranderen de reisadviezen?

Over het algemeen zal een reisadvies niet snel veranderen. Een reisadvies verandert bijvoorbeeld als er sprake is van een oorlog of andere onveilige reden om te reizen. Maar momenteel zullen de reisadviezen wel snel kunnen veranderen. Dit komt omdat er niet te voorspellen valt hoe de ontwikkeling van het Coronavirus eruitziet. Het ene moment kan de situatie in een land goed genoeg zijn voor een geel of groen reisadvies, maar de volgende dag kan die alweer veranderen naar oranje als de situatie verslechterd. Ook is het belangrijk om rekening te houden met dat het land van bestemming ook met adviezen werkt waardoor jij wellicht niet welkom bent. TIP: hou onze social media in de gaten voor actuele nieuwtjes rondom de reisadviezen.

Wat als het reisadvies veranderd?

Ben jij op vakantie en veranderd een reisadvies? Dan is er geen reden voor paniek. Het veranderen van een reisadvies zorgt vaak niet voor grotere maatregelen, maar wel voor extra zaken die jij moet regelen. Zo moet jij bij een oranje reisadvies een PCR-test afnemen voor de terugreis en bij terugkomst in een 10-daagse quarantaine. Binnen Europa zijn er vrije grenzen waarvoor de kans klein is dat jij niet meer kan terugkeren naar Nederland. Ook kan het natuurlijk voorkomen dat het reisadvies veranderd naar geel. Op dat moment hoef jij geen PCR-test meer af te nemen voor de terugreis en bij terugkomst niet meer in quarantaine.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.