Was jij onderweg naar het vliegveld en kwam je erachter dat Air Europa  de vlucht heeft geannuleerd? Als luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten op het moment dat de luchtvaartmaatschappij de vlucht annuleert. Vanaf een bepaald aantal uur kan jij in aanmerking komen voor een compensatie van maximaal €600. Wil jij weten of je in aanmerking komt voor deze compensatie? Krijg ik een vergoeding tijdens een vertraging bij een vlucht van Air Europa? Lees dan snel verder.

Ontvang een vergoeding bij een vertraging tijdens een vlucht van Air Europa

In Europa heb jij als luchtvaartpassagier verschillende rechten. Deze rechten zijn vastgelegd onder verschillende verordeningen. Heb jij te maken gehad met een vertraging, annulering of heb jij een vlucht gemist van Air Europa? Dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op compensatie. Dit geldt niet alleen voor vluchten vanuit Nederland, maar ook vanuit elk punt in Europa heb jij recht op een compensatie volgens de Verordening 261/2004. Door deze Verordening heb jij als luchtvaartpassagier recht tot een maximale vergoeding van €600 per vertraagde-, geannuleerde- of gemiste vlucht. Als er sprake was van buitengewone omstandigheden, vervalt uw recht als luchtvaartpassagier om een compensatie te claimen. Bijvoorbeeld tijdens heftig weer of een noodlanding.

Dit zijn de vergoedingen bij een vertraagde vlucht Air Europa binnen Europa

In de Verordening 261/2004 staan verschillende compensaties. Wat voor compensatie jij ontvangt, hangt volledig af van de vluchtafstand. Belangrijkste om te weten is dat de vertraging van Air Europa een minimale duur heeft van drie uur. De maximale vergoeding die je kan ontvangen is €600. Binnen Europa is er sprake van een compensatie bij:

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km 

Belangrijk om te onthouden is dat de vlucht moet starten binnen Europa of je vliegt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als dit het geval is en de vlucht minimaal drie uur is vertraagd, heb jij als luchtvaartpassagier recht op compensatie. 

Dit zijn de vergoedingen bij een vertraagde vlucht Air Europa buiten Europa

Is jouw vlucht niet gestart in Europa, maar heb jij wel met de Europese luchtvaartmaatschappij Air Europa gevolgen? Ook dan heb jij als luchtvaartpassagier recht op een vergoeding als de vlucht vertraagd is van Air Europa. Deze vluchten starten buiten Europa maar de eindbestemming is binnen de Europa Unie waardoor jij recht heb op deze compensatie. De compensaties die je als luchtvaartpassagier kan ontvangen op het moment van vertraging zijn: 

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je €250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, maar minder dan 3500 km, dan ontvang je €400
  • De vluchtafstand is meer dan 3500 km, dan ontvang je €600

Bij de langere vluchten van 3500 km krijg je € 600 compensatie. Als de vertraging tussen de drie en de vier uur duurde, krijg je slechts de helft van de compensatie. 

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Heb jij te maken gehad met een vertraagde probleemvlucht van Air Europa? Claim Rebels dient graag een claim voor jou in claim in en komt op voor jouw rechten. Zo word jij gecompenseerd op de verloren tijd. Twijfel je of je bij Claim Rebels  een claim kan indienen? Dat is niet nodig. Wij zoeken voor jou uit of de claim terecht is en bij een succesvolle claim betaal je ons pas. Zo weet je altijd of je in jouw recht staat. Wil je een claim indienen of heb je hier een vraag over? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan de volgende pagina door.