Had jij een vlucht geboekt bij Pegasus en is deze door de luchtvaartmaatschappij geannuleerd? Dan heb jij recht op een vergoeding die kan oplopen tot maximaal €600. Bij een minimale vertraging van drie uur weet jij zeker dat je een succesvolle claim kan indienen. Wil je weten welke vergoeding je kan claimen en of jij hiervoor in aanmerking kan komen? Lees dan snel verder of je een vergoeding krijgt bij een annulering van Pegasus. 

Recht op een vergoeding bij aan annulering van Pegasus

Zodra jij een reis boekt naar het buitenland, word jij een Europese luchtvaartpassagiers. Voor de Europese luchtvaartpassagiers zijn er in de afgelopen jaren verschillende rechten ontstaan en vastgelegd in de wet. Dit zorgt ervoor dat de rechten worden beschermd en wanneer nodig is, er een actie ondernomen kan worden op de luchtvaartpassagiers tegemoet te komen. Bij een vertraging, annulering of overboeking van minimaal drie uur komt de Verordening 261/2004 van pas. Deze Verordening zorgt ervoor  dat jij een compensatie kan  claimen. Wel zijn er uitzonderingen zoals buitengewone omstandigheden. Bij noodweer of een noodlanding die niet veroorzaakt is door de luchtvaartmaatschappij, vervalt helaas het recht om te claimen. Houd hier dus wel rekening mee als je een claim wilt indienen. 

Er zijn verschillende vergoedingen die je kunt ontvangen bij een annulering van Pegasus

Is de probleemvlucht van Pegasus binnen Europa vertraagd? Bij minimaal drie uur vertraging mag je een claim indienen. Dit geldt ook als er sprake is van een annulering of overboeking. De vliegafstand speelt mee in wat voor soort compensatie jij uiteindelijk zal ontvangen. Hoe verder de vlucht, hoe hoger de compensatie. De verschillende bedragen die jij kan ontvangen als compensatie bij een minimale vertraging van drie uur zien er als volgt uit: 

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Je kan ook een compensatie ontvangen als je buiten Europa vliegt en daar sprake is van een vertraging. 

Vlucht buiten Europa geannuleerd? Deze vergoeding krijg je ervoor

Ben jij nou vertraagd buiten Europa door Pegasus en wil je hiervoor een vergoeding? Houd er wel rekening mee dat je tussen de drie en vier uur vertraging moet hebben om te kunnen claimen. Ook moet je rekening houden dat de eindbestemming van de vlucht in Europa moet zijn om zeker weten te claimen. Het is namelijk een Europese wet dus het geldt voor Europese luchthavens of Europese luchtvaartmaatschappijen. De volgende vergoedingen worden aangeboden:  

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 

€ 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Claim Rebels helpt jou een vergoeding te claimen bij een annulering van Pegasus

Had jij een vertraging van Pegasus en wil je hiervoor een claim voor indienen? Dan kan via Claim Rebels. Claim Rebels komt op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Heb je twijfels over  een claim? Dien hem gewoon in. Je betaalt ons pas bij een succesvolle claim dus jij weet altijd of de claim terecht is. Heb jij vragen over een claim of wil jij een claim indienen via Claim Rebels? Neem contact met ons op en wij gaan dit zo snel mogelijk voor jou uitzoeken. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Dan kan via de volgende pagina.