Wat is het verschil tussen een inreisverbod en een reisadvies?

verschil inreisverbod reisadvies

Als het op reizen aankomt, worden er tegenwoordig verschillende termen gebruikt. Twee van de begrippen die vaak worden gebruikt zijn het inreisverbod en het reisadvies. In de praktijk ontstaat er nogal wat verwarring over de betekenissen van deze begrippen. In dit artikel leggen wij precies uit wat de betekenissen zijn en wat precies het verschil is. Start direct met lezen om het verschil te weten tussen een inreisverbod en een reisadvies.

Wat zegt een inreisverbod precies?

Een inreisverbod wordt vaak in ernstige gevallen opgesteld. Denk bijvoorbeeld aan een levensbedreigende situatie of een grote uitbraak van een virus. Om de veiligheid te bewaren in een land, kan er gekozen worden om een inreisverbod in te stellen. Dit wil letterlijk zeggen dat reizigers uit een bepaald gebied in geen enkel geval worden toegelaten binnen het land waar het inreisverbod is opgesteld. Grenzen zijn gesloten en het heeft als reiziger dan geen nut om af te reizen naar dit gebied. Om het concreet samen te vatten, bij een inreisverbod mag je NIET reizen. De termen inreisverbod en reisadvies worden dan ook door elkaar gehaald aangezien het bij beide termen lijkt alsof je niet mag reizen. Toch zit een reisadvies anders in elkaar.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Wat is de betekenis van een reisadvies?

Een term die je vaker terug hoort komen is een reisadvies. In totaal zijn er vier soorten reisadviezen die een situatie in een land goed weergegeven. De reisadviezen starten met groen, waarbij het veilig is om te reizen, naar uiteindelijk rood, waar het veel minder veilig is en dan ook wordt afgeraden. De meeste landen hebben momenteel een oranje reisadvies. Dit wil zeggen dat er verschillende maatregelen zijn getroffen om de veiligheid te waarborgen. Wil je op reis aan een gebied met een oranje reisadvies? Dan moet jij bij zowel de heen- als terugreis een negatieve PCR-test kunnen aantonen. Ook moet jij verplicht in een 10-daagse quarantaine bij terugkomst.

Verschillende gebieden hebben in de afgelopen week een geel reisadvies gekregen. Dit advies houdt in dat binnen het desbetreffende gebied maatregelen getroffen zijn en het veilig genoeg is om te reizen. Bij een geel reisadvies hoef je tevens alleen bij de heenreis een negatieve PCR-test te overleggen en bij terugkomst hoef je niet in quarantaine. Bij een reisadvies geven ze dan ook een advies of het verstandig is om te reizen. De adviezen zijn afhankelijk van de situatie en kunnen altijd weer veranderen. Als reizigers ben je altijd nog vrij om te reizen naar een gebied, zelfs als het reisadvies rood is. Bij een reisadvies mag je dus WEL reizen, ongeacht wat het advies is.

Het verschil tussen een inreisverbod en het reisadvies.

Het belangrijkste verschil tussen de twee termen is of het wel of niet mogelijk is om te reizen. Het is logisch dat er een verwarring kan ontstaan door de twee termen. Om het nog een keer samen te vatten, zijn dit de betekenissen van de twee termen.

  • Bij een inreisverbod mag je NIET reizen
  • Bij een reisadvies mag je WEL reizen

Is het reisadvies in een gebied oranje, maar is er geen inreisverbod? Dan mag jij alsnog reizen. Is het reisadvies geel, maar is er wel een inreisverbod? Dan mag jij je als reiziger niet afreizen naar een gebied. Ook al is er een negatief reisadvies, zonder inreisverbod mag jij als reizigers alsnog reizen. Dat is het verschil tussen een inreisverbod en een reisadvies.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens je vlucht te maken met een vertraging, overboeking of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels verloopt in drie eenvoudige stappen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens en jouw persoonlijke gegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij handelen het af met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is afgehandeld, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Bij twijfel of je recht hebt op financiële compensatie kan je altijd contact met ons opnemen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Weten hoe je een claim kunt indienen? Via de volgende pagina lees je meer hoe het claimen werkt

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.