Was jouw vlucht met KLM en is deze vertraagd? Bij een minimale vertraging van drie uur sta jij als luchtvaartpassagier in jouw recht om een compensatie te claimen. Wil jij weten of je recht hebt op een compensatie na een vertraagde vlucht? Vertraging gehad bij een vlucht van KLM? Claim Rebels komt op voor jouw rechten en heeft dit volledig voor jou uitgezocht. 

Compensatie claimen bij een vertraging van een probleemvlucht van KLM

Is jouw vlucht geannuleerd door KLM en wil je voor het ongemak een vergoeding claimen? Als luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten en één van de rechten heeft te maken met een annulering van een vlucht. Als passagiers wordt jij gecompenseerd op het moment van een vertraging, overboeking en annulering. De compensatie staat vastgelegd in de verordening 261/2004. Dit is een Europese wet die ervoor zorgt dat jij luchtvaartmaatschappijen niet elke vlucht laten vertragen. Bij een minimale vertraging van 3 uur kan jij maximaal €600 claimen. Het kan wel voorkomen dat er buitengewone omstandigheden speelden zoals noodweer of een noodlanding. In dat geval  kan de luchtvaartmaatschappij niets doen aan de vertraging en kan jij helaas geen compensatie ontvangen.  

De probleemvlucht van KLM is vertraagd binnen Europa 

In de Verordening 261/2004 staan verschillende compensaties. Wat voor compensatie jij ontvangt, hangt volledig af van de vluchtafstand. Belangrijkste om te weten is dat de vertraging van KLM een minimale duur heeft van drie uur. De maximale vergoeding die je kan ontvangen is €600. Binnen Europa is er sprake van een compensatie bij:

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km 

Belangrijk om te onthouden is dat de vlucht moet starten binnen Europa of je vliegt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als dit het geval is en de vlucht minimaal drie uur is vertraagd, heb jij als luchtvaartpassagier recht op compensatie. 

De probleemvlucht van KLM is vertraagd buiten Europa 

Is jouw vlucht niet gestart in Europa, maar heb jij wel met de Europese luchtvaartmaatschappij KLM gevolgen? Ook dan heb jij als luchtvaartpassagier recht op een vergoeding als de vlucht vertraagd is van KLM. Deze vluchten starten buiten Europa maar de eindbestemming is binnen de Europa Unie waardoor jij recht heb op deze compensatie. De compensaties die je als luchtvaartpassagier kan ontvangen op het moment van vertraging zijn:

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je €250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, maar minder dan 3500 km, dan ontvang je €400
  • De vluchtafstand is meer dan 3500 km, dan ontvang je €600

Bij de langere vluchten van 3500 km krijg je € 600 compensatie. Als de vertraging tussen de drie en de vier uur duurde, krijg je slechts de helft van de compensatie.

Dien je claim in via Claim Rebels en ontvang jouw compensatie

Vertraging gehad bij een vlucht van KLM? Claim Rebels dient graag een claim voor jou in claim in en komt op voor jouw rechten. Zo word jij gecompenseerd op de verloren tijd. Twijfel je of je bij Claim Rebels  een claim kan indienen? Dat is niet nodig. Wij zoeken voor jou uit of de claim terecht is en bij een succesvolle claim betaal je ons pas. Zo weet je altijd of je in jouw recht staat. Wil je een claim indienen of heb je hier een vraag over? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit. Wil je meer weten over vluchtvertragingen? Lees dan de volgende pagina door.