Had jij een vlucht geboekt bij Royal Air Maroc en is deze door de luchtvaartmaatschappij geannuleerd? Dan heb jij recht op een vergoeding die kan oplopen tot maximaal €600. Bij een minimale vertraging van drie uur weet jij zeker dat je een succesvolle claim kan indienen. Wil je weten welke vergoeding je kan claimen en of jij hiervoor in aanmerking kan komen? Vlucht vertraagd bij Royal Air Maroc? Lees dan snel verder. 

Ontvang een compensatie als jouw vlucht is vertraagd bij Royal Air Maroc

Op het moment dat jij vliegt binnen Europa, heb jij als luchtvaartpassagier verschillende soorten rechten. De rechten van de luchtvaartpassagiers zijn allemaal vastgelegd in verschillende verordeningen. Is jouw vlucht vertraagd bij Royal Air Maroc, dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op een compensatie van maximaal € 600. Hoeveel jij krijgt als compensatie, onder ander af hoe ver jouw vlucht was. Belangrijk om rekening mee te houden is dat de vertraging van Royal Air Maroc een minimale duur moet hebben van drie uur. Toch zijn er enkele uitzonderingen waardoor jij geen compensatie kan claimen. Ook deze uitzonderingen zijn in de Verordening 216/2004 vastgelegd. Een voorbeeld hiervan is als er sprake was van buitengewone omstandigheden waardoor de luchtvaartmaatschappij geen andere keus had dan te vertragen zoals een noodlanding of slecht weer.

Vlucht vertraagd bij Royal Air Maroc? Dan jij recht op de volgende compensaties 

Heeft Royal Air Maroc de vlucht geannuleerd voordat je zou vertrekken en wil jij je geld terug? Afhankelijk van het aantal vliegafstand en totale vertraging in uren, kan jij een claim indienen om jouw geld en mogelijke compensatie te claimen. Zou de vlucht vertrekken vanaf een Europees luchtvaartmaatschappij? Dan weet jij in ieder geval zeker dat je mag claimen. De Verordening 216/2004 is namelijk een Europese wet en geldt op elke Europese luchthaven. Er zijn verschillende bedragen die jij als luchtvaartpassagier kan ontvangen. De bedragen zien er als volgt uit: 

De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250

De vluchtafstand is meer dan 1500 km, dan ontvang je € 400

Buiten Europa en vlucht vertraagd bij Royal Air Maroc? Dit zijn de compensaties:

Zou jij buiten Europa vliegen naar een Europees vliegveld en heeft Royal Air Maroc daar de vlucht geannuleerd? Ook daarvoor mag jij een compensatie claimen. Het belangrijkste is dat de vlucht richting een Europees vliegveld gaat, dan weet je zeker dat je mag claimen. Ook hier spelen de afstanden van de vlucht een groter rol. Hoe verder de vliegafstand, hoe groter de vergoeding en dit geldt ook andersom. Hoe korter de vliegafstand, hoe langer de vergoeding. Bij een minimale vertraging van drie uur mag jij een claim indienen. Dit zijn de verschillende compensaties die je kan ontvangen als de vlucht is geannuleerd buiten Europa door Royal Air Maroc: 

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht tussen 1500 km en 3500 km 

€ 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Vlucht vertraagd bij Royal Air Maroc? Claim Rebels helpt je daar graag mee. Wij komen op voor de rechten van de luchtvaartpassagiers en zorgen ervoor dat jij ontvangt waar je recht op hebt. Twijfel je of je een claim kan indienen? Je betaalt ons pas bij een succesvolle claim. Zo weet jij altijd of een claim terecht is of niet. Wil je een claim indienen of heb jij een vraag over het gehele proces? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan hier meer over vluchtvertragingen.