Niets is vervelender dan een aantal uur vertragen op het vliegveld. Uren gaan langzaam voorbij terwijl je eigenlijk al op de eindbestemming had kunnen zijn. Wat moet je eigenlijk doen tijdens een vertraging en waar heb jij allemaal recht op? Hier lees jij precies welke stappen je moet ondernemen en welke rechten jij hebt als luchtvaartpassagier. Lees snel verder wat je moet doen bij een vertraging van Ryanair.

Ontvang een compensatie tijdens een belemmering van de reis

Als Europese luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten. Deze rechten zorgen ervoor dat luchtvaartpassagiers zonder enige problemen kunnen reizen. Toch kan het voorkomen dat er verschillende problemen ontstaan zoals vertragingen of annuleringen waardoor je uren kan wachten op het vliegveld. Om dit te compenseren, is er een wet opgesteld om dit te officieel te maken. De regels omtrent vertragingen zijn vastgelegd in de Verordening 261/2004. Op een moment dat er sprake is van drie uur vertraging mag jij sowieso een claim indienen. Wel zijn er buitengewone omstandigheden waardoor dit recht helaas komt te vervallen. Deze omstandigheden bestaan onder meer uit noodweer en een noodlanding. Hier kan de luchtvaartmaatschappij zelf niets aan doen en daardoor vervalt het recht om te claimen.

De verschillende compensaties die je kan ontvangen als Ryanair vertraagd binnen Europa

De vertraging kan verschillende oorzaken hebben waardoor een vlucht kan vertragen. Wat als  Ryanair een vertraging heeft veroorzaakt? Dan mag jij als luchtvaartpassagier een claim indienen. Houd er rekening mee dat er sprake moet zijn van minimaal drie uur vertraging bij het indienen van een claim. De compensatie voor de vertraging is afhankelijk van de vliegafstand. In totaal zijn er binnen Europa twee soorten compensaties te claimen. De compensaties die je kan claimen zijn: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Ook zijn er compensaties die je kan claimen als je buiten Europa vliegt.  

De verschillende compensaties die je kan ontvangen als Ryanair vertraagd buiten Europa

Ben jij nou vertraagd buiten Europa door Ryanair en wil je hiervoor een vergoeding? Houd er wel rekening mee dat je tussen de drie en vier uur vertraging moet hebben om te kunnen claimen. Ook moet je rekening houden dat de eindbestemming van de vlucht in Europa moet zijn om zeker weten te claimen. Het is namelijk een Europese wet dus het geldt voor Europese luchthavens of Europese luchtvaartmaatschappijen. De volgende vergoedingen worden aangeboden:  

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Heb je een vertraging gehad bij Ryanair? Claim Rebels dient graag een claim voor jou in claim in en komt op voor jouw rechten. Zo word jij gecompenseerd op de verloren tijd. Twijfel je of je bij Claim Rebels  een claim kan indienen? Dat is niet nodig. Wij zoeken voor jou uit of de claim terecht is en bij een succesvolle claim betaal je ons pas. Zo weet je altijd of je in jouw recht staat. Wil je een claim indienen of heb je hier een vraag over? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Dat kan via de volgende pagina.