Was jouw vlucht met TUI Fly en is deze vertraagd? Bij een minimale vertraging van drie uur sta jij als luchtvaartpassagier in jouw recht om een compensatie te claimen. Wil jij weten of je recht hebt op een compensatie na een vertraagde vlucht? Vertraging van TUI Fly en wil je een compensatie? Claim Rebels komt op voor jouw rechten en heeft dit volledig voor jou uitgezocht. 

Bij vertraging van TUI Fly ontvang je een compensatie

Een vertraging en daardoor uren moeten wachten is erg vervelend. Zeker als je een belangrijke afspraak hebt in het buitenland die niet kan wachten. Als Europese luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten als de probleemvlucht van TUI Fly vertraagd. Er is een speciale regeling voor een vertraging die minimaal drie uur duurt. Die regeling is te lezen in de Verordening 261/2004. Zo staat hierin dat jij een compensatie mag claimen voor dit ongemak. De hoogte van de compensaties verschillen per vlucht. Wel is er een uitzondering op de regel. Op het moment dat de luchtvaartmaatschappij niets kan doen aan de vertraging, komt het recht op compensatie te vervallen. 

De verschillende compensaties die je kan ontvangen als TUI Fly vertraagd binnen Europa

Is de probleemvlucht van TUI Fly binnen Europa vertraagd? Bij minimaal drie uur vertraging mag je een claim indienen. Dit geldt ook als er sprake is van een annulering of overboeking. De vliegafstand speelt mee in wat voor soort compensatie jij uiteindelijk zal ontvangen. Hoe verder de vlucht, hoe hoger de compensatie. De verschillende bedragen die jij kan ontvangen als compensatie bij een minimale vertraging van drie uur zien er als volgt uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Je kan ook een compensatie ontvangen als je buiten Europa vliegt en daar sprake is van een vertraging. 

De verschillende compensaties die je kan ontvangen als TUI Fly vertraagd buiten Europa

Is de vlucht van TUI Fly geannuleerd en wil jij je geld terug, maar was jij niet in Europa? Zo lang de luchthaven vertrek of eindbestemming een land in Europa is, dan weet jij zeker dat je een claim mag indienen voor het ticketbedrag en een eventuele compensatie. Ook hier moet bij vluchten buiten Europa een minimale vertraging van drie uur zijn geweest om te claimen. De bedragen voor het vliegen buiten Europa zien er als volgt uit:

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, maar minder dan 3500 km, dan ontvang je € 400
  • De vluchtafstand is meer dan 3500 km, dan ontvang je € 600

Claim Rebels helpt jou een compensatie te claimen op een vertraging 

Wil jij je geld terug en is de vlucht geannuleerd door TUI Fly en wil jij een claim indienen? Claim Rebels gaat graag voor jou aan de slag. Wij komen op voor de rechten van de luchtvaartpassagier en dienen voor jou een claim in. Heb jij toch een twijfel of je mag claimen vanwege de uren in vertraging? Je betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Daardoor kan jij altijd een claim indienen om zeker te weten of jij een compensatie kan ontvangen. Wil jij een claim indienen of heb jij hier een vraag over? Neem contact met ons op. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan meer op de volgende pagina.