Niets is vervelender dan een aantal uur vertragen op het vliegveld. Uren gaan langzaam voorbij terwijl je eigenlijk al op de eindbestemming had kunnen zijn. Wat moet je eigenlijk doen tijdens een vertraging en waar heb jij allemaal recht op? Hier lees jij precies welke stappen je moet ondernemen en welke rechten jij hebt als luchtvaartpassagier. Krijg ik een vergoeding tijdens een vertraging bij een vlucht van Cheaptickets? Lees snel verder.

Ontvang een vergoeding bij een vertraging tijdens een vlucht van Cheaptickets

In Europa heb jij als luchtvaartpassagier verschillende rechten. Deze rechten zijn vastgelegd onder verschillende verordeningen. Heb jij te maken gehad met een vertraging, annulering of heb jij een vlucht gemist van Cheaptickets? Dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op compensatie. Dit geldt niet alleen voor vluchten vanuit Nederland, maar ook vanuit elk punt in Europa heb jij recht op een compensatie volgens de Verordening 261/2004. Door deze Verordening heb jij als luchtvaartpassagier recht tot een maximale vergoeding van €600 per vertraagde-, geannuleerde- of gemiste vlucht. Als er sprake was van buitengewone omstandigheden, vervalt uw recht als luchtvaartpassagier om een compensatie te claimen. Bijvoorbeeld tijdens heftig weer of een noodlanding.

Dit zijn de vergoedingen bij een vertraagde vlucht Cheaptickets binnen Europa

Is de probleemvlucht van Cheaptickets binnen Europa vertraagd? Bij minimaal drie uur vertraging mag je een claim indienen. Dit geldt ook als er sprake is van een annulering of overboeking. De vliegafstand speelt mee in wat voor soort compensatie jij uiteindelijk zal ontvangen. Hoe verder de vlucht, hoe hoger de compensatie. De verschillende bedragen die jij kan ontvangen als compensatie bij een minimale vertraging van drie uur zien er als volgt uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Je kan ook een compensatie ontvangen als je buiten Europa vliegt en daar sprake is van een vertraging.

Dit zijn de vergoedingen bij een vertraagde vlucht Cheaptickets buiten Europa

Is jouw probleemvlucht van Cheaptickets buiten Europa vertraagd? Dan kan je ook daarvoor een claim indienen. Je moet wel rekening houden dat de vlucht vertrokken is van óf onderweg is naar een Europese luchthaven of je vliegt met een Europees luchtvaartmaatschappij. Als één van deze twee punten klopt, mag jij bij minimaal drie uur vertraging een claim indienen. Ook buiten Europa zijn er verschillende compensaties die je kan ontvangen en ook hier spelen de vliegafstanden een grote rol. De compensatie die je kan ontvangen zien er zo uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Is jouw vlucht vertraagd door Cheaptickets en wil je weten of je recht hebt op een compensatie? Claim Rebels kom op voor jou als luchtvaartpassagier en zorgt ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt. Zo kan jij maximaal tot € 600 compensatie claimen. Twijfel jij of je een claim mag indienen? Claim Rebels werkt met een no cure, no pay model. Op het moment dat een claim succesvol is ingediend, betaal jij ons een klein bedrag. Daardoor hoef jij als luchtvaartpassagier niet te twijfelen en kan je makkelijk claimen waar jij recht op hebt. Direct claimen of heb je een vraag? Neem contact met ons op. Wil je meer weten over vluchtvertragingen? Lees dan onze volgende pagina door.