Had jij een vlucht geboekt bij Wizz Air en is deze door de luchtvaartmaatschappij geannuleerd? Dan heb jij recht op een vergoeding die kan oplopen tot maximaal €600. Bij een minimale vertraging van drie uur weet jij zeker dat je een succesvolle claim kan indienen. Wil je weten welke vergoeding je kan claimen en of jij hiervoor in aanmerking kan komen? Vertraging van Wizz Air en wil je een compensatie? Lees dan snel verder. 

Bij vertraging van Wizz Air ontvang je een compensatie

Als Europese luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten. Deze rechten zorgen ervoor dat luchtvaartpassagiers zonder enige problemen kunnen reizen. Toch kan het voorkomen dat er verschillende problemen ontstaan zoals vertragingen of annuleringen waardoor je uren kan wachten op het vliegveld. Om dit te compenseren, is er een wet opgesteld om dit te officieel te maken. De regels omtrent vertragingen zijn vastgelegd in de Verordening 261/2004. Op een moment dat er sprake is van drie uur vertraging mag jij sowieso een claim indienen. Wel zijn er buitengewone omstandigheden waardoor dit recht helaas komt te vervallen. Deze omstandigheden bestaan onder meer uit noodweer en een noodlanding. Hier kan de luchtvaartmaatschappij zelf niets aan doen en daardoor vervalt het recht om te claimen.

De verschillende compensaties die je kan ontvangen als Wizz Air vertraagd binnen Europa

Is de vlucht van Wizz Air geannuleerd op een Europese luchthaven? Dan weet jij zeker dan je een compensatie kan claimen bij een annulering. De vordering is een Europese wet dus geldt op elke Europese luchthaven. Bij een minimale vertraging van drie uur kan jij door de verordening 261/2004 een compensatie ontvangen. Wel hangt het ervan af hoe ver de vlucht. Was de vlucht minder lang? Dan wordt de compensatie langer. Als de vlucht verder is, dan wordt de compensatie groter. De volgende compensaties worden gegeven bij vluchten binnen Europa. 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km 

De verschillende compensaties die je kan ontvangen als Wizz Air vertraagd buiten Europa

De meeste luchtvaartmaatschappijen, waaronder Wizz Air vliegen ook naar bestemmingen buiten Europa. Ook buiten Europa starten vluchten met Wizz Air die een Europese eindbestemming hebben. Hier kan het natuurlijk ook voorkomen dat er sprake is van vlucht die is vertraagd. In deze gevallen heb jij als luchtvaartpassagier recht op compensatie omdat het een Europese luchtvaartmaatschappij betreft. De compensatie die jij kan ontvangen bij een vertraagde vlucht zijn als volgt: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Als de bestemming meer dan 3500 km is en de vertraging tussen de drie en vier uur, dan heb je volgens het Sturgeon Arrest recht op 50% van de maximale vergoeding.

Claim Rebels helpt jou een compensatie te claimen op een vertraging 

Heb jij te maken gehad met een vertraagde probleemvlucht van Wizz Air? Claim Rebels dient graag een claim voor jou in claim in en komt op voor jouw rechten. Zo word jij gecompenseerd op de verloren tijd. Twijfel je of je bij Claim Rebels  een claim kan indienen? Dat is niet nodig. Wij zoeken voor jou uit of de claim terecht is en bij een succesvolle claim betaal je ons pas. Zo weet je altijd of je in jouw recht staat. Wil je een claim indienen of heb je hier een vraag over? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Dan kan via de volgende pagina.