Vliegverkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk is geannuleerd, wat nu?

vliegverkeer verenigd koninkrijk geannuleerd

De afgelopen dagen is er binnen het Verenigd Koninkrijk een hoop veranderd. Door een mutatie van het Coronavirus, staat het land tijdelijk streng op slot. Nederland heeft daardoor besloten om het vliegverkeer te verbieden vanuit het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor zijn vele vluchten geannuleerd en kunnen vele mensen niet naar huis om kerst te vieren met hun familie. Hoe is dit precies ontstaan en kan je nu überhaupt nog wel terugreizen naar Nederland? Lees het in dit artikel.

De ontwikkeling van de afgelopen dagen binnen het Verenigd Koninkrijk

Het einde van 2020 is bijna in zicht, maar toch zitten we nog steeds midden in de pandemie. In Nederland zitten we momenteel in een derde golf, maar de ontwikkelingen voor de toekomst zien er wel positief uit. Een land waarbij het er minder positief uitziet, is het Verenigd Koninkrijk. De afgelopen maanden was het land al hard getroffen door het virus waardoor er meerdere malen strenge maatregelen werden getroffen. In de afgelopen dagen is er in het Verenigd Koninkrijk een mutatie gevonden van het Coronavirus. Dit is de aanleiding geweest voor de harde lockdown waar het Verenigd Koninkrijk zich nu in bevindt.

Vele Britten zitten hierdoor vast in hun huis en kunnen de deur nauwelijks uit. Met de komende feestdagen in zicht, ziet het er naar uit dat de Britten kerst en oud en nieuw maar beperkt kunnen vieren. Hierdoor hebben vele Britten ook besloten zo snel mogelijk de boodschappen en alle andere belangrijke spullen aan te schaffen. Dit komt onder andere door een harde maatregel die is getroffen. Namelijk dat mensen het Verenigd Koninkrijk niet in of uit kunnen reizen. Vrachtverkeer kan het land wel in, maar het is lastiger om te land uit te komen. Hierdoor worden door sommige bedrijven de keuze gemaakt om niet te reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Dit geldt ook voor het vluchtverkeer en daardoor zijn vele vluchten geannuleerd van en naar het Verenigd Koninkrijk.

Vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk zijn geannuleerd

Het is niet duidelijk hoeveel reizigers momenteel niet naar huis kunnen met het vliegtuig, maar vele gezinnen zullen kerst dit jaar daar anders door moeten vieren. Om verspreiden van het gemuteerde virus te voorkomen, zijn alle vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk geannuleerd. Vele reizigers kunnen hierdoor niet meer naar huis en moeten vanuit de luchtvaartmaatschappij een corona-voucher ontvangen. Wel is er aangekondigd dat na maandag KLM hun vliegtuigen stuurt om de gestrande reizigers terug te halen vanuit het Verenigd Koninkrijk. Alle reizigers zijn ingelicht over extra maatregelen die wellicht lopen tot 1 januari 2021. Dit komt omdat het vliegverkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk is verboden tot 1 januari. Daarna wordt er weer gekeken of het mogelijk wordt om te vliegen.

Is er een andere mogelijkheid om terug te reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk

Nu is het natuurlijk de vraag of er een andere manier is om terug te reizen naar Nederland. Normaal gezien kan je namelijk ook nog ervoor kiezen om terug te reizen met de veerboot of via de trein. Maar ook deze mogelijkheden zijn helaas verboden tot 1 januari. Alleen het vrachtverkeer mag met wellicht mogelijke beperkingen gebruik maken van de veerboten. Dit is namelijk cruciaal voor de supermarkten in het Verenigd Koninkrijk en daarvoor gaat deze handel door. Ook voor het vrachtverkeer is het een spannende tijd omdat de maatregelen elk moment kunnen veranderen. Voor reizigers is het in ieder geval uitgesloten om binnen de aankomende dagen terug te reizen naar Nederland.

Hoe gaat het nu verder de aankomende dagen?

Wat de gehele situatie nog vervelender maakt, is dat de feestdagen voor de deur staan. Vele mensen hadden gepland om de feestdagen thuis te vieren in Nederland, maar door de nieuwe getroffen maatregelen is dit niet meer mogelijk. Om de feestdagen niet alleen te vieren zijn er natuurlijk wel mogelijke oplossingen. Als je vrienden in de buurt hebt wonen van het Verenigd Koninkrijk, is het een oplossing om kerst daar te vieren. Ben je alleen aan het reizen in het Verenigd Koninkrijk? Dan kan je altijd via Facetime of Zoom contact houden op kerst met de familie. Het is niet de meest ideale situatie, maar wel een optie om minder alleen te zijn met kerst.

Had jij een vlucht vanuit het Verenigd Koninkrijk en is deze geannuleerd? Dien nu een claim in

Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een kleine fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor particuliere en zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Wil je meer lezen over de Corona-voucher? Lees dan de volgende pagina door.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.