Mijn vlucht is 14 dagen voor vertrek geannuleerd, wat nu?

vlucht 14 dagen voor vertrek geannuleerd, wat nu?

Zou jij binnen 14 dagen op vakantie gaan en is jouw vlucht geannuleerd? In ons artikel bespreken wij welke zaken er komen kijken bij deze kwestie. Wij bespreken welke rechten je hebt, wat je wel en wat je niet moet doen tijdens een annulering. Wil je nu direct weten welke stappen je moet ondernemen voor de annulering? Lees dan nu ons artikel door als jouw vlucht 14 dagen voor vertrek is geannuleerd.

Annuleringen in de zomer van 2021

In de zomer van 2021 is volop gereisd binnen en buiten Europa. Door de gratis PCR-testen werd het voor vele mensen toegankelijker om een reis te boeken naar het buitenland. Dit is dan ook het geval geweest en zowel in juli als augustus zijn vele reizigers op stap geweest. Vooral binnen Europa kozen vele Nederlanders ervoor om te reizen. Denk bijvoorbeeld aan Italië, Spanje, Portugal of Griekenland. Toch ontstond er een vervelende situatie doordat verschillende reisorganisaties vluchten op het laatste moment annuleren. Hierdoor vielen de vakantieplannen voor sommige in duinen en ontstond er een hoop onduidelijkheid. Want mijn vlucht is kort voor vertrek geannuleerd, wat moet ik nu?

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Annulering tot 14 dagen voor vertrek

Een annulering is nooit leuk, in geen enkele omstandigheden. Maar tot kort voor vertrek is nog vervelender aangezien de vakantie al zo dichtbij was. Het valt natuurlijk te begrijpen dat sommige ervoor kiezen om de vakantie volledig te annuleren. Toch is de luchtvaartmaatschappij jouw verplicht om een omboeking aan te bieden. Hiermee kan de vakantie toch nog doorgaan, zelfs op een andere locatie. Er zijn dus verschillende mogelijkheden bij een annulering en hier mag jij als reiziger dan ook altijd gebruik van maken. Wil jij het liefst jouw geld terug van de geannuleerd vakantie? Dan is ook deze optie ook aanwezig.

Waar heb je recht op?

Wanneer de luchtvaartmaatschappij de vlucht annuleert, heb jij altijd recht op het volledige bedrag. Dus als jij ervoor kiest om de vlucht niet om te boeken, moet de maatschappij dit bedrag dan ook naar jouw terugstorten. Je krijgt zelfs een compensatie als de annulering 14 dagen voor vertrek plaatsvindt. De compensatie kan je dan ook claimen via Claim Rebels, want de luchtvaartmaatschappij maakt dit bedrag niet zomaar over. Kies je ervoor om zelf de vlucht te annuleren? Dan komen al deze rechten te vervallen en hoeft de luchtvaartmaatschappij jouw geen compensatie te geven. Annuleer daarom niet zelf de vlucht tenzij het niet ander kan.

Annulering op het vliegveld

Een annulering kan altijd ook ter plekke plaatsvinden. Dus wanneer jij op het vliegveld bent en aan het wachten ben op de vlucht, kan deze ook worden geannuleerd. Dit is erg frustrerend, maar weet wel dat jij extra rechten hebt op het moment van deze annulering. Zo moet jij een voucher ontvangen voor eten en drinken terwijl je wacht op de vervangende vlucht. Biedt de luchtvaartmaatschappij deze niet zelf aan? Bewaar dan de bonnetjes en lever ze in tijdens het claimen. Zodra de annulering ’s nachts plaatsvindt, heb jij recht op een overnachting in een hotel. Ook dit wordt aangeboden door de luchtvaartmaatschappij zelf.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.