Vlucht 48 uur van tevoren geannuleerd? Dan kan jij deze nog wijzigen

Vlucht 48 uur van tevoren geannuleerd

Is jouw vlucht 48 uur voor vertrekt geannuleerd? Dan heb jij recht op verschillende mogelijkheden. In deze blog vertellen wij precies welke mogelijkheden je hebt. Zo kan je de vlucht laten wijzigen of vragen voor een terugboeking. Welke van de twee opties is verstandiger? Dan lees je in dit blogartikel.

Mijn vlucht is geannuleerd 48 uur voor vertrek, wat nu?

Je bent de koffer al aan het inpakken, bezig met zaken regelen voor de vakantie en plots wordt de vlucht geannuleerd. Het is erg logisch dat je hiervan schrikt en mogelijk in paniek raakt. Zeker op het moment dat de luchtvaartmaatschappij niet meer vliegt naar deze locatie. De vakantie kan ik jouw ogen al voorbij zijn en je hebt er zo hard voor gespaard hebt. Bij een annulering komen namelijk verschillende rechten kijken. Dit kan toch nog een troost zijn als de vlucht wordt geannuleerd. Wellicht is één van de mogelijkheden perfect voor jou en kan de vakantie alsnog doorgaan. Één van deze rechten is dat jij de vlucht nog kunt wijzigen.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

De vlucht kan nog gewijzigd worden

Zodra de vlucht wordt geannuleerd en er wordt niet meer gevlogen naar deze locatie, dan is het eerst even schrikken. Maar gelukkig bieden vele luchtvaartmaatschappijen een goede oplossing aan. Zelfs 48 uur voor vertrek kan namelijk de vlucht nog worden gewijzigd op een moment van annulering. Zo kan jij vliegen naar een andere locatie binnen het land. Maar in sommige gevallen kan het voorkomen dat er helemaal niet meer gevlogen wordt naar dit land. Zelfs dan kan de luchtvaartmaatschappij zorgen voor een omboeking naar een ander land. Ondanks dat de annulering balen kan zijn, kan de vakantie wel doorgaan in een ander gebied. Ook in andere landen kan je genieten van prachtige cultuur en heerlijke rust.

Mag ik ook mijn geld terugvragen?

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je door dit nieuws eigenlijk niet meer op vakantie wilt. Ook dit besluit valt te begrijpen en in dat geval heb jij dan ook recht op het geld van het ticket. Als je luchtvaartmaatschappij zelf de vlucht annuleert, heb jij altijd recht op het geld. Is de vlucht 14 dagen voor vertrek geannuleerd? Dan heb jij ook recht op een extra compensatie. De compensatie is een bedrag wat wordt bepaald voor de vliegafstand. Het bedrag bestaat uit €250, €400 of €600. Één van deze bedragen ontvang jij dan ook bovenop het ticketbedrag. Bij het indienen van een claim ontvang jij dan ook uiteindelijk dit bedrag op de rekening.

Twijfel over wat je moet doen? Dit zeggen wij

Nu kunnen wij ons goed voorstellen dat je twijfelt over wat je moet doen. Zeker wanneer de vlucht 48 uur van tevoren in geannuleerd. Vaak regelen de luchtvaartmaatschappijen netjes de zaken bij een omboeking. Hierdoor is het dan ook mogelijk om alsnog te reizen. Wij zouden dan ook aanraden om lekker op vakantie te gaan. Ondanks dat de locatie veranderd, hoeft de vakantie niet minder leuk te zijn en wellicht word je nog verrast. Maar als je hier een ander gevoel bij hebt, dan is het wellicht verstandiger om het geld terug te vragen.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.