Mijn vlucht gaat wél door. Wat nu?

festival geannuleerd

Het is bijna zomer en de festivals staan weer voor de deur?! Nope, die gaan helaas in zowel Nederland als in het buitenland niet door. De lijst is oneindig: Sziget, Burning Man, VOLT, Glastonbury, Afro Nation, EXIT, Roskilde, Lollapalooza. Alles was geregeld en betaald inclusief je vliegticket en accommodatie. Maar wat blijkt, sommige luchtvaartmaatschappijen starten weer met vliegen. Je vlucht gaat dus wél gewoon door. Wat nu?

Vlucht gaat door

Je vlucht gaat door, de vraag is nu wil of kan je zelf nog gaan? In principe is de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij niet verplicht om jou een corona-voucher aan te bieden of jouw geld terug te betalen omdat ze weer in staat is om de gevraagde dienst te leveren. Als de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij de dienst nog wel kan leveren, kun je er niet altijd kosteloos vanaf. En als de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij de dienst levert, moet je daar ook voor betalen. Reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen bieden vaak wel de mogelijkheid om kosteloos te annuleren of om je vlucht om te boeken. Neem een kijkje op hun site voor de voorwaarden.

Accommodatie wel of niet beschikbaar

Stel je voor dat je met een groep vrienden een accommodatie hebt geboekt en de accommodatie nog wél open is? De aanbieder van de accommodatie kan de dienst nog wel leveren. Normaal gesproken moet je dan gewoon betalen. Maar om het coronavirus tegen te gaan mogen groepen mensen nu niet samenkomen. Zowel de accommodatie als jullie zijn daar allebei voor verantwoordelijk. Daardoor lijkt het in deze bijzondere situatie redelijk als jullie samen tot een oplossing komen. In de voorwaarden van de accommodatie kan je nagaan wat de regels omtrent betalen zijn. En soms bieden de voorwaarden nog een mogelijkheid om te annuleren. Neem daarvoor contact op met de accommodatie. 

Gaat je vlucht nog wél maar is de accommodatie geannuleerd of niet meer mogelijk? Je hebt dan recht op geld terug van de accommodatie.​ Mogelijk biedt de accommodatie je een voucher aan. Neem ook in dit geval contact op met de accommodatie.

Heb je vragen over de corona-voucher of wil je liever je geld terug dan een corona-voucher? Op www.claimrebels.com lees je alles over jouw rechten en welke stappen je kan ondernemen. Wil je meer weten over het indienen van een claim? Lees dan onze pagina over hoe je makkelijk een claim kunt indienen.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.