Is jouw vlucht geannuleerd bij luchthaven Düsseldorf of moest de vlucht hier beginnen? Met een minimale vertraging van drie uur heb jij als luchtvaartpassagier recht op een compensatie. In totaal kan je maximaal € 600 terugclaimen van de luchtvaartmaatschappij. Hier lees jij of je in aanmerking komt om te claimen voor vluchten gecanceld op Dusseldorf.

Recht op een compensatie als jouw vlucht is geannuleerd op Düsseldorf

De luchtvaartpassagiers waarbij hun reist start binnen Europa hebben recht op een compensatie wanneer de vlucht was gecanceld op Düsseldorf. Dit is slechts één van de rechten die luchtvaartpassagiers binnen Europa hebben. De rechten van de luchtvaartpassagiers zijn vastgelegd in verschillende Verordeningen. De Verordening 216/2004 komt op voor de luchtvaartpassagiers die een minimale vertraging hebben opgelopen van drie uur op Düsseldorf. In de Verordening staat dat jij bij een vertraging van drie uur een maximale compensatie kan ontvangen van € 600. Echter, het kan voorkomen dat er sprake is van buitengewone omstandigheden, zoals slechts weer of een noodlanding. Hierdoor mag het vliegtuig bijvoorbeeld niet de lucht in of niet landen en vervalt het recht om te claimen op de vertraging. 

Verschillende compensaties die jij kan ontvangen als de vlucht is geannuleerd op Düsseldorf

De reis die je zou starten op de luchthaven Düsseldorf is geannuleerd. Afhankelijk van de vliegafstand en de totale vertraging, mag jij als luchtvaartpassagier hier een compensatie aanvragen. Je bent ervan verzekerd dat jij sowieso een claim mag indienen voor deze vertraging. Dit komt omdat de vlucht is geannuleerd binnen Europa op de luchthaven Düsseldorf. Er zijn verschillende bedragen die jij kan ontvangen. Deze bedragen zien eruit als volgt: 

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, dan ontvang je € 400

Bij minimaal drie uur vertraging weet jij zeker dat je een claim mag indienen. Ook moet de vlucht starten binnen Europa of gevlogen worden met een Europese maatschappij. 

Vlucht geannuleerd terwijl je onderweg was naar Düsseldorf? Dan heb je hier recht op

Niet alleen heb jij recht op een compensatie als de vlucht start op de luchthaven Düsseldorf en deze was geannuleerd maar ook als je onderweg was naar de luchthaven. Zelfs als de vlucht op een luchthaven start die niet ligt in Europa. Het belangrijkste is dat de eindbestemming van de vlucht is binnen Europa. Dan mag jij als luchtvaartpassagier sowieso een claim indienen mits je drie uur vertraging hebt opgelopen. De compensaties die je kan verwachten tijdens een vertraging zijn:

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, maar minder dan 3500 km, dan ontvang je € 400
  • De vluchtafstand is meer dan 3500 km, dan ontvang je € 600

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Heb jij last gehad van een probleemvlucht die is geannuleerd en moest starten op Düsseldorf? Bij een minimale vertraging van drie uur mag jij een claim indienen. Claim Rebels helpt jou hier graag mee. Wij komen op voor jou rechten als luchtvaartpassagier. Heb jij twijfel om een claim in te dienen? Gewoon doen. Jij betaalt ons pas als een claim succesvol is verwerkt en wij jou de compensatie betalen. Wil je een claim indienen of heb je een vraag over het indienen van een claim? Neem contact met ons op en wij gaan voor jou aan de slag. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees de volgende pagina.