Vlucht geannuleerd in de Coronatijd? Zo krijg je jouw geld terug

Een aantal maanden geleden hebben vele landen besloten hun grenzen tijdelijk te sluiten vanwege het coronavirus. Hierdoor waren vele vluchten vertraagd en geannuleerd vanuit de reisorganisaties. Veel luchtvaartpassagiers zagen daardoor hun reis niet meer doorgaan terwijl zij wel een hoop geld hadden betaald voor een vliegtuigticket. Ben jij een van de luchtvaartpassagiers waarvan de vlucht is geannuleerd in de Coronatijd en wil jij je geld terug? Lees het artikel verder om hier meer over te lezen.

Hoe vraag ik mijn geld terug in de Coronatijd?

Inmiddels zijn er een aantal maanden voorbij in de Coronatijd en is het nog steeds niet altijd mogelijk om te vliegen naar verschillende landen. Vaak wordt er vanuit de vliegtuigmaatschappij zelf een voucher aangeboden op een moment van annulering. Toch zijn luchtvaartpassagiers hier niet altijd blij mee en willen graag het aankoopbedrag van de ticket terugzien op hun bankrekening. Als luchtvaartpassagier heb jij volledig recht op het aankoopbedrag wanneer de vlucht is geannuleerd vanuit de vliegtuigmaatschappij of reisorganisatie. Op een moment dat je bij een vliegtuigmaatschappij zelf het geld wilt terug claimen kan het soms maanden duren voordat dit bedrag op jouw rekening staat. Daarvoor wilt Claim Rebels jou graag helpen om dit proces te versnellen. Wij nemen voor jou contact op met het desbetreffende vliegtuigmaatschappij of reisorganisatie waardoor jou snel jouw geld terugziet op jouw rekening. Neem contact met ons op en wij gaan het voor jou uitzoeken.

Krijg ik mijn geld terug als mijn vlucht buiten de coronatijd is geannuleerd?

Door de vele annuleringen in de Coronatijd is het voor de luchtvaartpassagiers duidelijk geworden dat zij hun geld terug kunnen claimen bij een annulering. Toch kan het nog vaak onduidelijk zijn of dit alleen geldt voor annulering die valt binnen de Coronatijd of ook daarbuiten. Als luchtvaartpassagier sta jij volledig in jouw recht om tot twee jaar terug te claimen als er sprake was van een vertraging of annulering vanuit de vliegtuigmaatschappij of reisorganisatie. Deze tegemoetkoming staat vastgelegd in de Europese Vordering 261/2004. Hierin staan al jouw rechten als luchtvaartpassagier tijdens een vertraging of annulering. Wil jij meer lezen over jouw rechten en wanneer jij een mag claim indienen? Claim Rebels heeft dit voor jou uitgezocht en een artikel geschreven over deze rechten en wanneer jij precies een claim mag indienen. Lees het artikel hier.

Dien een claim in via Claim Rebels

Claim Rebels komt voor jouw rechten op als luchtvaartpassagier. Heb jij te maken gehad met een vertraging of annulering? Dien hier een claim in en wij zoeken voor jou uit welk bedrag jij als compensatie kan ontvangen. Wij werken met een no cure, no pay model. Op een moment dat een claim succesvol is ontvangen, betaal jij ons. Heb jij twijfel of je recht hebt om te claimen? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit. Wil je meer lezen over de Corona-voucher? Lees dan de volgende pagina door.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.