Vlucht geannuleerd en krijg jij het geld niet terug? Wees bewust van jouw rechten

vlucht geannuleerd jouw rechten

Is jouw vlucht geannuleerd en is er een probleem met het terugkrijgen van het geld? Wordt dan bewust van de rechten die jij hebt. Alle informatie omtrent een annulering is terug te vinden in dit artikel. Zo vertellen wij over de annulering zelf, maar ook over welke rechten jij hebt bij een annulering. Start direct met lezen en ontdek wat jouw rechten zijn als de vlucht is geannuleerd.

Mijn vlucht is geannuleerd, wat nu?

Op het moment dat je een vakantie boekt, ga je er niet vanuit dat een vlucht wordt geannuleerd. Toch kan het voorkomen dat vanwege verschillende omstandigheden een vlucht komt te annuleren. Dit kan komen voor persoonlijke redenen waardoor jijzelf de vlucht moet annuleren, maar ook kan de luchtvaartmaatschappij de vlucht annuleren. Zit je in een situatie waar onzekerheid is ontstaan of de vlucht wel plaatsvindt? Annuleer dan nooit de vlucht zelf. Op het moment dat jij de vlucht zelf annuleert heb jij namelijk niet meer recht op verschillende zekerheden. Vaak komt er ook bij kijken dat je het volledig bedrag van jouw ticket niet meer zult ontvangen als jij zelf de vlucht annuleert.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Tegen welke problemen kan je aanlopen?

Heb jij de vlucht niet zelf geannuleerd, maar heeft de luchtvaartmaatschappij dit gedaan? Dan heb jij recht op het volledig bedrag van het ticket of een vervangende vlucht. In sommige gevallen kunnen er problemen ontstaan. Een groot probleem is bijvoorbeeld wanneer de organisatie het geld niet wilt terugstorten op jouw rekening. In dit geval is het belangrijk om niet in paniek te raken. Jij als passagier staat namelijk in jouw recht op het moment dat jij de vlucht niet zelf annuleert. Het is dan ook belangrijk dat je weet dat jij altijd recht hebt op het geld of een vervangende vlucht op het moment dat de luchtmaatschappij de vlucht annuleert.

Wat zijn de rechten omtrent geld terugkrijgen

In sommige gevallen zijn er extra rechten die komen kijken bij een annulering. Zoals eerder vernoemd, heb jij altijd recht op het geld als de luchtvaartmaatschappij de vlucht annuleert. Heeft de luchtvaartmaatschappij de vlucht vanaf 14 dagen voor vertrek geannuleerd? Dan heb jij recht op een extra compensatie. Dit bedrag moet bovenop het ticketbedrag worden vergoedt. Het bedrag van de compensatie kan verschillen en hangt volledig af van de vliegafstand. De bedragen bestaan uit €250, €400 of €600. Deze compensaties ontvang je ook als er sprake is van een vertraging die langer duurt dan 180 minuten. Wanneer de annulering plaatsvindt op de luchthaven, zijn er nog extra rechten die je hebt. Maar wat zijn jouw rechten verder eigenlijk als de vlucht is geannuleerd?

Wat zijn de overige rechten?

Het vervelendste wat je kan overkomen is een annuleringen op de luchthaven zelf. In dit geval ben je met je hoofd al op vakantie en komt er een probleem bij kijken. Op de luchthaven zelf heb jij verschillende rechten. Als eerste heb jij altijd recht op een vervangende vlucht als er sprake is van een vertraging. Na een vertraging van 120 minuten heb jij recht op een voucher voor eten en drinken. Ontvang je deze niet? Dan moet je alle bonnetjes bewaren en dien je deze in samen met de claim voor de compensatie. Vind de annulering ’s nachts plaats? Dan heb jij recht op een overnachting. Ook deze moet aangeboden worden door de luchtmaatschappij zelf. Na het lezen van dit artikel, weet jij precies jouw rechten bij een vlucht die is geannuleerd.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.