Ben jij onderweg naar het vliegveld en hoor je ineens dat de vlucht geannuleerd is bij de probleemvluchten op Amsterdam Schiphol? Hierdoor kan je aardig wat vertraging oplopen en kan je misschien te laat op de eindbestemming aankomen. Als luchtvaartpassagier kan jij hier een claim voor indienen. Claim Rebels heeft voor jou uitgezocht hoe dit proces in elkaar zit en welke compensatie je kan claimen. Lees snel verder om meer te weten.

Heb jij een van de vluchten gehad die probleemvluchten zijn en die is geannuleerd op Amsterdam Schiphol? Dit zijn je rechten

De luchtvaartpassagiers waarbij hun reist start binnen Europa hebben recht op een compensatie wanneer de vlucht was gecanceld op Amsterdam Schiphol. Dit is slechts één van de rechten die luchtvaartpassagiers binnen Europa hebben. De rechten van de luchtvaartpassagiers zijn vastgelegd in verschillende Verordeningen. De Verordening 216/2004 komt op voor de luchtvaartpassagiers die een minimale vertraging hebben opgelopen van drie uur op Amsterdam Schiphol. In de Verordening staat dat jij bij een vertraging van drie uur een maximale compensatie kan ontvangen van € 600. Echter, het kan voorkomen dat er sprake is van buitengewone omstandigheden, zoals slecht weer of een noodlanding. Hierdoor mag het vliegtuig bijvoorbeeld niet de lucht in of niet landen en vervalt het recht om te claimen op de vertraging. 

Annulering van probleemvluchten in Europa. Dit is de compensatie als de reis start op Amsterdam Schiphol

Is de probleemvlucht geannuleerd op de luchthaven Amsterdam Schiphol? Dan mag jij een claim indienen op het moment dat er sprake is van een vertraging die minimaal drie uur duurt. Wel zijn er verschillende vliegafstanden die ervoor zorgen dat jij een ander soort compensatie kan krijgen. De maximale compensatie die je kan ontvangen is €600. De vluchten binnen Europa hebben verschillende compensatie. Dit zijn de compensaties die worden aangeboden voor vluchten binnen Europa: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km  

Ook zijn er verschillende compensaties voor als jij vliegt buiten Europa en last hebt van een minimaal drie uur durende vertraging. 

Was je onderweg vanuit Europa met een probleemvlucht naar Amsterdam Schiphol? Dit zijn de compensaties

Is de vlucht geannuleerd buiten Europa terwijl jij onderweg was naar Amsterdam Schiphol die lid is van de Europese Unie? Ook hier sta jij als luchtvaartpassagier in jouw recht en mag je een claim indienen als er sprake was van een minimale vertraging van drie uur. Jij mag een claim indienen omdat de vlucht  vertraagd was en onderweg was naar een Europese luchthaven Amsterdam Schiphol. In dit geval zijn er verschillende compensaties die je als luchtvaartpassagier kunt ontvangen: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht tussen 1500 km en 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Als de bestemming meer dan 3500 km is en de vertraging tussen de drie en vier uur, dan heb je volgens het Sturgeon Arrest recht op 50% van de maximale vergoeding.

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Is jouw vlucht geannuleerd op Amsterdam Schiphol en je wilt een claim indienen? Claim Rebels helpt jou hier graag mee. Wij komen op voor de rechten van alle luchtvaartpassagiers. Bij twijfel moet je altijd claimen. Je betaalt ons namelijk alleen op het moment dat een claim succesvol is verwerkt. Hierdoor maak je geen kosten als een claim niet blijkt te kloppen. Wil jij een claim indienen of vragen over het indienen van een claim? Neem contact met ons op. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan de volgende pagina door.