Had jij een vlucht geboekt bij TAP Portugal  en is deze door de luchtvaartmaatschappij geannuleerd? Dan heb jij recht op een vergoeding die kan oplopen tot maximaal €600. Bij een minimale vertraging van drie uur weet jij zeker dat je een succesvolle claim kan indienen. Vlucht van Tap Portugal vertraagd? En wil je weten welke vergoeding je kan claimen en of jij hiervoor in aanmerking kan komen? Lees dan snel verder.

Recht op een compensatie bij een vertraagde vlucht van TAP Portugal 

Op het moment dat jij vliegt binnen Europa, heb jij als luchtvaartpassagier verschillende soorten rechten. De rechten van de luchtvaartpassagiers zijn allemaal vastgelegd in verschillende verordeningen. Is jouw vlucht vertraagd bij TAP Portugal, dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op een compensatie van maximaal € 600. Hoeveel jij krijgt als compensatie, onder ander af hoe ver jouw vlucht was. Belangrijk om rekening mee te houden is dat de vertraging van TAP Portugal  een minimale duur moet hebben van drie uur. Toch zijn er enkele uitzonderingen waardoor jij geen compensatie kan claimen. Ook deze uitzonderingen zijn in de Verordening 216/2004 vastgelegd. Een voorbeeld hiervan is als er sprake was van buitengewone omstandigheden waardoor de luchtvaartmaatschappij geen andere keus had dan te vertragen zoals een noodlanding of slecht weer.

Bij een vertraging van TAP Portugal kun je verschillende compensaties ontvangen

In de Verordening 261/2004 staan verschillende compensaties. Wat voor compensatie jij ontvangt, hangt volledig af van de vluchtafstand. Belangrijkste om te weten is dat de vertraging van *luchtvaartmaatschappij een minimale duur heeft van drie uur. De maximale vergoeding die je kan ontvangen is €600. Binnen Europa is er sprake van een compensatie bij:

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km 

Belangrijk om te onthouden is dat de vlucht moet starten binnen Europa of je vliegt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als dit het geval is en de vlucht minimaal drie uur is vertraagd, heb jij als luchtvaartpassagier recht op compensatie. 

Recht op een compensatie bij een vertraging bij van TAP Portugal  die vloog buiten Europa

Is de vlucht van TAP Portugal  geannuleerd en wil jij je geld terug, maar was jij niet in Europa? Zo lang de luchthaven vertrek als eindbestemming een land in Europa heeft, dan weet jij zeker dat je een claim mag indienen voor het ticketbedrag en een eventuele compensatie. Ook hier moet bij vluchten buiten Europa een minimale vertraging van drie uur zijn geweest om te claimen. De bedragen voor het vliegen buiten Europa zien er als volgt uit:

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, maar minder dan 3500 km, dan ontvang je € 400
  • De vluchtafstand is meer dan 3500 km, dan ontvang je € 600

Claim Rebels helpt jou een claim in te dienen

Is jouw vlucht vertraagd door TAP Portugal  en wil je weten of je recht heb op een compensatie? Claim Rebels kom op voor jou als luchtvaartpassagier en zorgt ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt. Zo kan jij maximaal tot € 600 compensatie claimen. Twijfel jij of je een claim mag indienen? Claim Rebels werkt met een no cure, no pay model. Op het moment dat een claim succesvol is ingediend, betaal jij ons een klein bedrag. Daardoor hoef jij als luchtvaartpassagier niet te twijfelen en kan je makkelijk claimen waar jij recht op hebt. Direct claimen of een vraag over het claimen? Neem contact op. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan meer op de volgende pagina. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees hier meer over vluchtvertragingen.