Was jouw vlucht met Transavia en is deze vertraagd? Bij een minimale vertraging van drie uur sta jij als luchtvaartpassagier in jouw recht om een compensatie te claimen. Wil jij weten of je recht hebt op een compensatie na een vertraagde vlucht? Vlucht vertraagd bij Transavia? Claim Rebels komt op voor jouw rechten en heeft dit volledig voor jou uitgezocht. 

Ontvang een compensatie als jouw vlucht is vertraagd bij Transavia

Is jouw vlucht geannuleerd door Transavia en wil je voor het ongemak een vergoeding claimen? Als luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten en één van de rechten heeft te maken met een annulering van een vlucht. Als passagiers wordt jij gecompenseerd op het moment van een vertraging, overboeking en annulering. De compensatie staat vastgelegd in de verordening 261/2004. Dit is een Europese wet die ervoor zorgt dat jij luchtvaartmaatschappijen niet elke vlucht laten vertragen. Bij een minimale vertraging van 3 uur kan jij maximaal €600 claimen. Het kan wel voorkomen dat er buitengewone omstandigheden speelden zoals noodweer of een noodlanding. In dat geval  kan de luchtvaartmaatschappij niets doen aan de vertraging en kan jij helaas geen compensatie ontvangen.  

Vlucht vertraagd bij Transavia? Dan jij recht op de volgende compensaties 

In de Verordening 261/2004 kan jij als luchtvaartpassagier duidelijk lezen welke compensaties je kan ontvangen als de vluchten van Transavia is vertraagd. De compensatie die je ontvangt hangt volledig af van de gevlogen afstand. Een vereiste is dat de vertraging van de vlucht minimaal drie uur heeft geduurd. Als hier sprake was van, mag jij als passagier een claim indienen en een maximale vergoeding ontvangen tot € 600. Bij de volgende afstanden binnen Europese Unie ontvang jij deze compensaties:

  • De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250
  • De vluchtafstand is meer dan 1500 km, dan ontvang je € 400

Om de compensatie te mogen aanvragen, moet de vlucht gestart zijn binnen Europa of moet er gevlogen zijn met een Europese luchtvaartmaatschappij. 

Buiten Europa en vlucht vertraagd bij Transavia? Dit zijn de compensaties:

Er vinden natuurlijk niet alleen vertragingen  binnen Europa plaats. Ook buiten Europa kan het voorkomen dat er een vertraging ontstaat. Belangrijk om te weten is dat de vlucht richting een Europees luchthaven moet gaan of er gevlogen wordt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als dit het geval is, kan jij een claim indienen bij een vertraging van minimaal drie uur. De compensaties voor buiten Europa zien er als volgt uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Heb jij de langste vluchtafstand en duurt de vertraging tussen drie en vier uur? Dan kan jij de helft van de € 600 claimen. 

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Vlucht vertraagd bij Transavia? Claim Rebels dient graag een claim voor jou in claim in en komt op voor jouw rechten. Zo word jij gecompenseerd op de verloren tijd. Twijfel je of je bij Claim Rebels  een claim kan indienen? Dat is niet nodig. Wij zoeken voor jou uit of de claim terecht is en bij een succesvolle claim betaal je ons pas. Zo weet je altijd of je in jouw recht staat. Wil je een claim indienen of heb je hier een vraag over? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees hier meer over vluchtvertragingen.