Wanneer heb je bij een vluchtannulering recht op een vergoeding?

vluchtannulering recht op een vergoeding

Zit jij momenteel te wachten op het vliegveld op een vervangende vlucht of is jouw vlucht vanaf 14 dagen voor vertrek geannuleerd? In ons artikel bespreken wij wanneer je precies recht hebt op een vergoeding. Daarnaast nemen wij ook de andere rechten door en bespreken wij meer over annuleringen voor vertrek. Lees het artikel om te weten of jij in aanmerking komt voor een vergoeding en waar je recht op hebt bij een vluchtannulering.

Een vluchtannulering, hoe ontstaat die?

De zomervakantie staat alweer voor de deur en de meeste mensen kiezen ervoor om hun vakantie in het buitenland te spenderen. Heb jij een vlucht geboekt naar het buitenland en wacht je momenteel op een nieuwe tijdstip van jouw vlucht na een annulering? Dan is er geen reden voor paniek. Een annulering kan ontstaan door problemen met een toestel, maar momenteel ook voor de reisadviezen die snel veranderen. In de meeste gevallen is er sprake van een vervangende vlucht. In sommige gevallen vliegt de luchtvaartmaatschappij niet meer naar een bepaald gebied, maar deze belangrijke verandering laten zij vaak ver van tevoren al weten.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Wanneer heb ik recht op een vergoeding bij een vluchtannulering?

Heb jij momenteel te maken met een annulering waardoor je aan het wachten bent op een vervangende vlucht? Dan is het goed om te weten dat er verschillende rechten zijn tijdens een annulering. Het belangrijkste is dat jij altijd recht hebt op een vervangende vlucht als de maatschappij deze zelf annuleert. Dit wordt vanuit de luchtvaartmaatschappij zelf aangeboden. Ook is het goed om de tijd in de gaten te houden want na 120 minuten later aankomen op jouw eindbestemming heb jij recht op een vergoeding. Deze vergoeding kan bestaan uit 250, 400 of 600 euro en dat is volledig afhankelijk van de vluchtafstand. Belangrijk om te weten is dat je de vlucht nooit zelf moet annuleren. Hierdoor komen namelijk de rechten te vervallen. Wanneer jij dan je geld terug wilt is er een mogelijkheid dat je niet het volledige bedrag ontvangt.

Welke andere rechten heb je bij een vluchtannulering?

Naast het ontvangen van een vergoeding en een vervangende vlucht zijn er nog andere rechten die komen kijken bij een vluchtannulering. Zo heb jij na 120 minuten recht op een voucher voor eten en drinken. Het kan voorkomen dat de luchtvaartmaatschappij deze niet zelf aanbiedt. In dat geval is het belangrijk om alle bonnetjes te bewaren, zodat jij deze tijdens het indienen van de claim kunt meesturen. Dan ontvang jij het geld terug van het eten en drinken. Is jouw vlucht ’s nachts geannuleerd en ben je niet op je thuisbestemming? Dan heb jij recht op een overnachting totdat de vlucht plaatsvindt.

Mijn vlucht is eerder geannuleerd dan de vluchtdatum, wat nu?

Vluchten worden niet alleen op de dag zelf geannuleerd. Zeker met de pandemie kunnen de reisadviezen snel veranderen en is het af en toe niet meer mogelijk om te vliegen naar een bepaalde bestemming. Dit doen de luchtvaartmaatschappijen uit voorzorg voor de reizigers. Vaak laten deze luchtvaartorganisaties dit van tevoren weten, alleen dit is niet altijd mogelijk. Als de luchtvaartmaatschappij vanaf 14 dagen voor vertrek de vlucht annuleert, heb jij recht op een vergoeding. Als de reisorganisatie dit eerder laat weten dan heb jij geen recht op een vergoeding, maar je kunt wel je geld terug krijgen. Dit is alles waar je recht op hebt bij een vluchtannulering en nu weet je precies wanneer je een vergoeding kan aanvragen.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.