Vluchtvertraging, vlucht geannuleerd of overboekt?

Dien nu je claim in en krijg tot €600,- per vlucht terug.

U

Persoonlijk compensatie check

Vul je reisdata in en wij checken persoonlijk jouw compensatie.

Afhandeling

Wij handelen alles voor je af met de reisorganisatie.

Geen succes? Geen fee!

Je betaalt ons pas wanneer wij succesvol zijn met jouw claim.

Weet waar je recht op hebt bij een vluchtvertraging

In Verordening 261/2004 zijn je passagiersrechten bij vluchtvertraging, -annulering en instapweigering vastgelegd. Je kunt als passagier recht hebben op een schadevergoeding tot €600,-. Deze vergoedingen zijn afhankelijk van de afstand tussen de bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij is vaak ook verplicht om verzorging te bieden bij een vertraging of annulering.

Wanneer heb je recht op compensatie bij een vluchtvertraging?

Je hebt over het algemeen recht op compensatie als je met een vertraging van drie uur of meer bent aangekomen op jouw eindbestemming.

In het geval van een annulering is dit afhankelijk van wanneer je dit hebt doorgekregen. Ben je tussen 14 en 7 dagen voor vertrek geïnformeerd over de vluchtannulering en ben je met de nieuwe aangeboden vlucht meer dan 2 uur eerder vertrokken of 4 uur later aangekomen, dan heb je recht op compensatie.

Ben je 7 dagen of minder voor vertrek geïnformeerd over de vluchtannulering en ben je met de nieuwe aangeboden vlucht meer dan 1 uur eerder vertrokken of meer dan 2 uur later aangekomen, dan heb je ook recht op compensatie. Als je meer dan 2 weken voor vertrek geïnformeerd, dan heb je geen recht op compensatie.

Daarnaast moet het gaan om een luchtvaartmaatschappij uit de EU of de vlucht moet vertrekken vanuit een luchthaven in de EU. Als er sprake is van een buitengewone omstandigheid, dan heb je geen recht op compensatie.

Wat zijn de vergoedingen?

Hoeveel vergoeding je krijgt is afhankelijk van de afstand van je luchthaven vertrek en je eindbestemming.

Vluchtbestemmingen binnen de EU

  • €250 compensatie bij een vlucht tot 1500 km
  • €400 compensatie bij een vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

  • €250 compensatie bij een vlucht tot 1500 km
  • €400 compensatie bij een vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 compensatie bij een vlucht van meer dan 3500 km

Wat kost het claimen op een vluchtvertraging?

Je betaalt 22% van het geclaimde bedrag + €25,- administratiekosten per claimer. Geen succes? Geen fee! Je betaalt ons alleen wanneer jij je geld ontvangt.

Onze service

  Wij checken vrijblijvend jouw vlucht
  Persoonlijk betrokken bij uw claim
  Simpel en transparant
  Hoge klanttevredenheid
  Geen succes? Geen fee!
  Hulp binnen 1 werkdag

Veelgestelde vragen over vlucht claims

Welke rechten heb je als jouw vlucht vertraagd of geannuleerd is?

Onze top 3

vluchtvertraging
1. Kan ik meerdere claims indienen voor dezelfde boeking?

Heb jij op zowel op de heen- als terugreis te maken gehad met een vertraging, annulering of overboeking? Dan kun je meerdere claims indienen voor dezelfde boeking. Dien hier je claim in en wij gaan voor jou na of jij recht hebt op compensatie.

vluchtvertraging
2. Kan ik ook claims indienen uit het verleden?
Heb jij de afgelopen twee jaar te maken gehad met een vertraging, annulering of overboeking? Wij gaan voor jou na of jij recht hebt op compensatie. Dien hier je claim in en wij gaan voor jou aan de slag.
2. Kan ik ook claims indienen uit het verleden?
Heb jij de afgelopen twee jaar te maken gehad met een vertraging, annulering of overboeking? Wij gaan voor jou na of jij recht hebt op compensatie. Dien hier je claim in en wij gaan voor jou aan de slag.
vluchtvertraging
vluchtvertraging
3. Heb ik recht op compensatie bij een annulering?

Of je recht hebt op compensatie, wordt onder meer bepaald aan de hand van de datum waarop je bent geïnformeerd en je aankomsttijd.

Ben je tussen 14 en 7 dagen voor vertrek geïnformeerd over de vluchtannulering en ben je met de nieuwe aangeboden vlucht meer dan 2 uur eerder vertrokken of 4 uur later aangekomen, dan heb je recht op compensatie.

Ben je 7 dagen of minder voor vertrek geïnformeerd over de vluchtannulering en ben je met de nieuwe aangeboden vlucht meer dan 1 uur eerder vertrokken of meer dan 2 uur later aangekomen, dan heb je ook recht op compensatie.

Als je meer dan 2 weken voor vertrek geïnformeerd, dan heb je geen recht op compensatie. Het belangrijkste is dat de vlucht vanuit een luchthaven in de EU moet vertrekken of dat het een luchtvaartmaatschappij uit de EU betreft. Voor vluchtbestemmingen binnen de EU heb je recht op maximaal €400,- aan compensatie. Buiten de EU heb je recht op maximaal €600,- aan compensatie.

Maar ook deze vragen krijgen wij vaak:

Heb ik recht op compensatie bij een vertraging?

Je hebt over het algemeen recht op compensatie als je met een vertraging van drie uur of meer bent aangekomen op jouw eindbestemming. Daarnaast betreft het een luchtvaartmaatschappij uit de EU of de vlucht moet aankomen of vertrekken vanuit een luchthaven in de EU.

Wanneer heb ik recht op verzorging?

Je hebt recht op verzorging als het verschil tussen de vertrektijd van jouw originele vlucht en de vertrektijd van jouw vervangende vlucht twee uur of meer is. Ben je in het buitenland en krijg je een vlucht aangeboden die op zijn vroegst de volgende dag vertrekt, dan is de luchtvaartmaatschappij verplicht een accommodatie te verzorgen.

...Staat jouw vraag er niet bij?

Neem contact op met de Claim Rebels en wij zoeken het voor je uit.

Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Je kunt tot €600,- per persoon terugkrijgen voor jouw vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht.

U

Persoonlijk compensatie check

Vul je reisdata in en wij checken persoonlijk jouw compensatie.

Afhandeling

Wij handelen alles voor je af met de reisorganisatie.

Geen succes? Geen fee!

Je betaalt ons pas wanneer wij succesvol zijn met jouw claim.

Het laatste nieuws rondom vluchtvertragingen

Wij blijven graag op de hoogte van actualiteit en vinden het ook belangrijk dat onze klanten goed geïnformeerd worden. Wekelijks schrijven wij verschillende blogs om belangrijke onderwerpen uit te lichten. Ook op het gebied van het indienen van een claim proberen wij het laatste nieuws in kaart te brengen. In ons blog overzicht lees je verschillende soorten onderwerpen m.b.t. informatie en inspiratie. Zo zorgen wij ervoor dat de luchtvaartpassagiers alle belangrijke nieuwtjes blijven volgen binnen de luchtvaart. Wil je meer blogs lezen over het indienen van een claim? Hieronder hebben wij onze laatste informatie vermeld rondom het indienen van een claim. Neem direct een kijkje op een van de verschillende blogs.

Wat zijn mijn rechten nu we weer mogen vliegen?

Hoe ver in het verleden kan ik claimen?

Wat is de verordening 261/2004?

Rebelse Vrienden

Oude ticket

Over Claim Rebels

Luchthavens en Airlines