Hoe dien je simpel en snel je een claim in

corona voucher geld terug

Je hebt zojuist een bericht gekregen van de reisorganisatie dat jouw vakantie naar Bali niet doorgaat. Wat balen zeg, je keek er al zolang naar uit! Wat nu? De reisorganisatie geeft aan dat je een corona-voucher ontvangt in plaats van jouw geld terug. Hiermee kun je op een later tijdstip een nieuwe reis boeken. Misschien wil je toch maar het huis verbouwen in plaats van een reis naar Bali. Daarvoor moet je wel het geld terugkrijgen. Maar hoe regel je dat?

Wat moet je zelf doen

Allereerst is het belangrijk om direct bij de reisorganisatie aan te geven dat je liever je geld terug wilt in plaats van een corona-voucher. Je geeft dan aan dat je een corona-voucher accepteert onder protest. Dit kan je ook doen als je nog geen corona-voucher hebt ontvangen. Het beste is om dit via de mail te doen zodat je het zwart op wit hebt staan. Op deze manier behoud je tot 1 juni de SGR garantie bij een pakketreis. Losse vliegtickets vallen, in tegenstelling tot pakketreizen, niet onder SGR garantie. Een SGR garantie houdt in dat je jouw geld terugkrijgt op het moment dat een reisorganisatie failliet gaat. 

Dien een claim in

Vervolgens kan je een claim indienen bij Claim Rebels. Door een aantal vragen te beantwoorden over je geplande reis, kan Claim Rebels een situatieschets maken en nagaan of je je geld terug kunt krijgen in plaats van je corona-voucher. Om de claim te kunnen indienen is het handig om bepaalde gegevens bij de hand te hebben zoals de naam van de reisorganisatie, het boekingsnummer en eventueel de waarde van de voucher. Indien je recht hebt op geld terug van je corona-voucher, gaat Claim Rebels met jouw toestemming voor jou aan de slag en handelt het af met de desbetreffende reisorganisatie. Jij hoeft verder niets te doen. Wil je meer lezen over hoe je een claim kan indienen? Lees hier meer.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.