Was jouw vlucht met Vueling Airlines en is deze vertraagd? Bij een minimale vertraging van drie uur sta jij als luchtvaartpassagier in jouw recht om een compensatie te claimen. Wil jij weten of je recht hebt op een compensatie na een vertraagde vlucht? Vertraging bij Vueling Airlines? Claim Rebels komt op voor jouw rechten en heeft dit volledig voor jou uitgezocht. 

Ontvang een compensatie als jouw vlucht is vertraagd bij Vueling Airlines

In Europa heb jij als luchtvaartpassagier verschillende rechten. Deze rechten zijn vastgelegd onder verschillende verordeningen. Heb jij te maken gehad met een vertraging, annulering of heb jij een vlucht gemist van Vueling Airlines? Dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op compensatie. Dit geldt niet alleen voor vluchten vanuit Nederland, maar ook vanuit elk punt in Europa heb jij recht op een compensatie volgens de Verordening 261/2004. Door deze Verordening heb jij als luchtvaartpassagier recht tot een maximale vergoeding van €600 per vertraagde-, geannuleerde- of gemiste vlucht. Als er sprake was van buitengewone omstandigheden, vervalt uw recht als luchtvaartpassagier om een compensatie te claimen. Bijvoorbeeld tijdens heftig weer of een noodlanding.

Vlucht vertraagd bij Vueling Airlines? Dan jij recht op de volgende compensaties 

Een vertraging is erg vervelend en zeker als het gaat om  belangrijke afspraken. Om passagiers tegemoet te komen wordt er vaak een compensatie aangeboden als er sprake is van een vertraging. Heb jij een vertraging door Vueling Airlines en wil jij hier een vergoeding voor? Dat is zeker mogelijk. Er zijn verschillende compensaties die je kan ontvangen. Dit is wel volledig afhankelijk van de vliegafstand. In Europa worden er twee soorten compensaties aangeboden op basis van de afstand. De bedragen die je kan ontvangen als compensatie zijn: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km 

Buiten Europa en vlucht vertraagd bij Vueling Airlines? Dit zijn de compensaties:

De meeste luchtvaartmaatschappijen, waaronder Vueling Airlines vliegen ook naar bestemmingen buiten Europa. Ook buiten Europa starten vluchten met Vueling Airlines die een Europese eindbestemming hebben. Hier kan het natuurlijk ook voorkomen dat er sprake is van vlucht die is vertraagd. In deze gevallen heb jij als luchtvaartpassagier recht op compensatie omdat het een Europese luchtvaartmaatschappij betreft. De compensatie die jij kan ontvangen bij een vertraagde vlucht zijn als volgt: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Als de bestemming meer dan 3500 km is en de vertraging tussen de drie en vier uur, dan heb je volgens het Sturgeon Arrest recht op 50% van de maximale vergoeding. 

Claim Rebels helpt jou met indienen van een claim

Vertraging bij Vueling Airlines? Claim Rebels helpt jou een claim in te dienen op deze vlucht. Jij kan tot maximaal €600 compensatie ontvangen als jij een vertraging had met Vueling Airlines. Wij komen op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Twijfels of je mag claimen? Gewoon doen! Claim Rebels werkt met een no cure, no pay model. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een klein percentage. Dien gemakkelijk een claim in of neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Dat kan via de volgende pagina.