Waar moet ik naartoe in de zomervakantie van 2022?

Waar moet ik naartoe in de zomervakantie van 2022?

De zomervakantie is voor vele mensen het hoogtepunt van het jaar. Hier wordt dan ook al maanden van tevoren besloten waar de vakantie gespendeerd wordt. Ondanks dat wij in Nederland leven in meer vrijheid, hoeft dit niet het geval te zijn binnen andere landen. Daarvoor kan de keuze voor een zomervakantie een lastige keuze zijn. In deze blog lees je meer over waar je naartoe kan in de zomervakantie van 2022.

Het boeken van de vakantie is begonnen

Inmiddels zijn we alweer aangekomen in maart en ondanks dat de zon de afgelopen week flink heeft geschenen, zijn mensen aan het kijken voor een vakantie. Rond deze tijd van het jaar worden al flink vakanties geboekt voor de zomervakantie. Dit komt meestal vanwege aanvragen op werk, maar ook omdat families of koppels al vroeg van tevoren willen boeken. Momenteel leven we nog steeds in een gekke periode waarbij vooraf een aantal zaken geregeld moeten worden voor vertrek. Daarvoor kan de vraag spelen naar welk gebied jij of het gezin de vakantie moet boeken. Ook is het voor sommige belangrijk dat er zo min mogelijk beperkingen zijn tijdens de vakantie.

Reizen binnen Europa, naar Spanje

De meeste mensen zullen een vakantie boeken binnen Europa. Niet alleen komt dit omdat de grenzen open zijn, maar vaak is een vliegticket naar dit gebied ook wat goedkoper. Toch is het wel belangrijk om rekening te houden met de maatregelen die ook spelen binnen Europa. Er zijn verschillende landen, zoals Oostenrijk, die het alleen mogelijk hebben gemaakt voor volledig gevaccineerden om te reizen. Dan zijn er ook landen met vele maatregelen, zoals Griekenland. Daarvoor raden wij het aan om een reis te boeken naar Spanje. Inmiddels zijn vele maatregelen opgeheven in dit gebied en is het ook nog eens goed te bereiken met het vliegtuig. Een vakantie naar dit gebied zal dan ook erg leuk zijn om te ervaren deze zomervakantie.

Reizen naar Midden-Amerika, naar Costa Rica

Het reizen binnen Europa zal nog wel bestaan uit het aantonen van een QR-code. Dit kan voor sommige reizigers een belemmering zijn en daarvoor is een vakantie binnen Europa geen optie. Verschillende landen in Midden-Amerika of Zuid-Amerika hebben vrijwel weinig tot geen maatregelen. Daarvoor is het erg aantrekkelijk voor reizigers om een bezoekje te brengen aan één van deze landen. In één van onze vorige blogs hebben wij al gesproken over een vakantie naar Costa Rica. In dit gebied zijn bijna geen maatregelen en is het ook nog eens makkelijker te bereiken. Wil je meer weten over een vakantie naar Costa Rica? Lees dan de volgende blog.

Reizen binnen Azië, naar Thailand

Het is begrijpelijk dat een vakantie naar Midden-Amerika of Zuid-Amerika niet voor iedereen een mogelijkheid is. Maar voor deze mensen die wel een verre reis willen maken naar een ander continent is Thailand een aanrader. Vele landen binnen Azië hebben een strenge toelating waarbij er een verplichte quarantaine is of een aanvraag voor een visum geldt. Thailand is daarentegen makkelijker te bezoeken en is ook nog eens prachtig. Als reiziger maak je toch nog een lange reis mee en kan je ultiem genieten van verschillende eilanden. Hou er rekening mee dat er waarschijnlijk wel regels zullen zijn of formulieren die je moet invullen voor vertrek. Wil je weten om welke regelingen of papieren dit gaan? Vraag jouw reisadvies op maat aan via info@claimrebels.com

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.