Waarom is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten?

Het seizoen om reizen te boeken is weer volop van start gegaan. Reizigers boeken nu de vakanties voor de zomervakantie en kijken hier enorm naar uit. Wel krijgen ze vaak bij het boeken van de vakantie de optie om een reisverzekering af te sluiten. Maar wat is eigenlijk een reisverzekering en waarom is het belangrijk om deze af te sluiten? Lees het in deze blog.

Wat is een reisverzekering?

In ons leven zijn er verschillende verzekeringen die wij moeten afsluiten. Een zorgverzekering is hier een voorbeeld van. Maar ook zijn er aanvullende verzekeringen zoals reisverzekeringen. Een reisverzekering dekt de kosten op het moment dat er sprake is van een ongeval of ongeluk. Nu zijn er twee soorten verzekeringen bij een reisverzekering. Je hebt namelijk een eenmalige verzekering voor enkel de reis, of een doorlopende verzekering. Bij een doorlopende reisverzekering hoef je geen nieuwe meer af te sluiten voor vertrek en ben je altijd gedekt. Daarvoor is een doorlopende reisverzekering echt een aanrader als je vaak op reis gaat. Wanneer dit niet het geval is, is het verstandiger om een eenmalige reisverzekering af te sluiten.

Waarom moet ik een reisverzekering afsluiten?

Voor sommige reizen kan men wellicht de vraag spelen of zij wel een reisverzekering moeten afsluiten. Ondanks dat het afsluiten van de reisverzekering niet verplicht is, is het wel verstandig om dit te doen. Het kan namelijk voorkomen dat er op vakantie een probleem ontstaat en in sommige gevallen kunnen de kosten enorm oplopen. Zonder een reisverzekering ben jij als reiziger volledig aansprakelijk en moet jij deze kosten zelf betalen. Dit is echter niet het geval wanneer je een reisverzekering hebt. De verzekeraar kan dan voor jou de kosten betalen. Natuurlijk ga je er nooit vanuit dat je te maken krijgt met een ongeluk, maar dit is de reden waarom een reisverzekering belangrijk is.

Moet ik de aanvullende Coronadekking nemen?

Ondanks dat veel coronamaatregelen zijn komen te vervallen, is het nog steeds mogelijk dat je voor vertrek of tijdens de vakantie het virus kunt oplopen. Op zulke momenten komt de Coronadekking van pas. De Coronadekking dekt alle kosten die hebben te maken met het virus. Wanneer jij bijvoorbeeld op reis gaat en langer op locatie moet blijven vanwege het virus, kan de verzekering voor je dekken. Wel is er een uitzondering. Ga jij bijvoorbeeld op reis naar een gebied met een oranje of rood reisadvies en was dit vooraf al bekend? Dan worden niet alle kosten gedekt onder de Coronadekking. Toch is het nemen van de extra dekking een verstandige optie.

Sprake van een annulering, hoe ziet dat eruit?

Annulering van een vlucht kan altijd voorkomen, ondanks dat dit een vervelende situatie is. Wel zijn er twee verschillende situatie: de vlucht wordt geannuleerd door de reisorganisatie of jij annuleert de vlucht zelf. Wanneer er sprake is van een annulering door de luchtvaartmaatschappij 14 dagen voor vertrek, heb jij recht op jouw geld en een extra compensatie. Als het langer is dan 14 dagen voor vertrek komt deze compensatie te vervallen. Wanneer jij zelf de vlucht annuleert heb je slechts recht op een percentage van het bedrag. Annuleer daarom nooit zomaar de vlucht zelf en ga na welke opties er mogelijk zijn om geen extra kosten te maken.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.