Wanneer mag ik een claim indienen?

Jaarlijks kiezen miljoenen mensen ervoor om met het vliegtuig te reizen. Het kan tijdens een vlucht voorkomen dat er sprake is van een vertraging, annulering of overboeking. Op een moment dat dit zorgt voor een belemmering, mag je als passagier een claim indienen. Maar in welke situaties mag je een claim indienen? Wij hebben alle informatie voor het indienen van een claim voor jou uitgezocht.

Claim indienen na vertraging

Elk jaar komt het regelmatig voor dat passagiers met een vertraging op een eindbestemming aankomen. Vanwege deze belemmering is de Europese Verordening 261/2004 ontstaan. In de Verordening 261/2004 worden jouw rechten als passagier beschermd. Hierdoor heb jij als passagier recht op een compensatie of kan jij een terugeising aanvragen. Op het moment dat jij vliegt vanuit een Europees land of buiten Europa naar een Europees land met een Europees luchtvaartmaatschappij, mag jij een claim indienen na een vertraging. Je mag een terugvordering aanvragen op het moment dat het volgende van toepassing is:

  • Je binnen 14 dagen voor vertrek hoort dat jouw vlucht is geannuleerd
  • Jij een overstapt hebt en de aansluitende vlucht mist
  • Jij niet mee mocht tijdens de vlucht

Voor het moment dat jij een claim kan indienen, moet je wel een geldige boeking hebben voor de vlucht in kwestie. Voor deze vlucht moet jij hebben betaald. Als jij gratis of door een vergoeding hebt gevlogen, kom jij niet in aanmerking voor de Verordening 261/2004.

Een claim indienen mag op vluchten tot twee jaar geleden

Door Covid-19 zijn er een hoop vluchten geannuleerd door de luchtvaartmaatschappijen. Hierdoor mogen vele luchtvaartpassagiers een terugvordering aanvragen. Maar vele passagiers zijn niet bewust dat zij zelfs tot twee jaar terug een claim kunnen indienen als er tijdens een geboekte vlucht sprake was van een vertraging, annulering of overboeking. Afhankelijk van de vluchtafstand kan jij een geldbedrag ontvangen van €250, €400 of €600. Er kan een mogelijkheid zijn dat jouw vlucht voldoet aan de Verordening 261/2004, maar door buitengewone omstandigheden er geen vergoeding verleend kan worden. In deze situaties heeft de luchtvaartmaatschappij geen invloed gehad op jouw vluchtvertraging en hoeven zij geen vergoeding te geven. Tijdens een buitengewone omstandigheden is er sprake van slechte weersomstandigheden zoals mist of bliksem, staking van derden, een medische noodlanding of terrorisme.

Twijfel of je een claim moet indienen? Gewoon doen!

In vele gevallen is er dus een grote mogelijkheid dat jij een vergoeding kan claimen als er sprake was van een vertraging en zelfs nog op vluchten tot twee jaar geleden. Twijfel jij of je een claim mag indienen? Laat je gegevens achter en wij zoeken het voor je uit. Wij nemen contact op met de luchtvaartmaatschappij en zorgen ervoor dat jouw claim succesvol wordt behandeld. Claim Rebels werkt met een no cure, no pay model. Op het moment dat er een succesvolle claim heeft plaatsgevonden, betaal jij ons. Dus bij twijfel, altijd claimen. Wil je meer lezen over hoe het werkt om een claim in te dienen? Lees hier meer.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.