Wat is de taak van een steward(ess)?

Wat is de taak van een steward

De corona-crisis heeft met name een grote impact gehad in de luchtvaartbranche. Vliegtuigen staan aan de grond en dat betekent ook even niet vliegen voor de vele stewards,  stewardessen en piloten. Wat voor velen van hen ooit eens begon als een meisjes-/ jongensdroom, is voor nu een onzekerheid. Vliegen is een interessant beroep en we zijn dan ook erg benieuwd wat het beroep van een steward(ess) inhoudt.

Welkom aan boord

Vanaf het moment dat je een vliegtuig instapt, heet de cabin crew (een team van stewards en stewardessen) je welkom en helpt jou met al je vragen. Gedurende de vlucht wordt jij in de watten gelegd met hapjes en drankjes. Ook zien we vaak de veiligheidsinstructies als entertainment. ‘What you see is what you get’ zou je denken.

Fasten your seatbelt

Wat veel mensen niet weten, is dat de hoofdtaak van een cabin crew is om de veiligheid te waarborgen. Dat begint al zodra de cabin crew aan boord is. Het vliegtuig wordt doorzocht, de deuren worden bewaakt voor het geval er geëvacueerd moet worden en tijdens het instappen van de passagiers wordt er gecontroleerd of iedereen veilig op zijn plek gaat zitten. Gedurende de hele vlucht wordt er gekeken of het nog veilig is. Word jij wakker gemaakt met de vraag of jij je stoelriem vast wilt zetten? Reken er dan op dat dit gaat om jouw veiligheid en die van de mensen om jou heen. Het is verstandig om de veiligheidsinstructies dan ook op te volgen. 

Ready for take off.

Wist je dat de opleiding om steward(ess) te worden vooral gericht is op veiligheid? Wat als er brand aan boord is? Wat als er iemand ziek wordt aan boord? Wat als iemand de boel onveilig maakt? Wat als ineens de zuurstofmaskers tevoorschijn komen? Allemaal vragen waar wij niet zomaar aan denken. Ongeveer 90% van de inhoud gaat over veiligheid. De overige 10% gaat over jouw hapjes, drankjes en duty free shopping. En wist je dat ze elk jaar weer opnieuw examens moeten afleggen om hun kennis op peil te houden?

Prepare for landing

Hapjes klaar zetten, drankjes serveren, opruimen en weer opbouwen. Ook tijdens dit proces staat veiligheid voorop. Jij wilt geen hete thee over je heen en achter in de ‘keuken’ wil niemand gewond raken door losse objecten. De veiligheid wordt dus heel breed en uitgebreid ingezet. In dit geval is het dus ‘What you don’t see is what you get”. Wel een fijne gedachte toch? De cabin crew staat er voor ons en daar mogen wij best onze waardering over uit spreken. 

Het blijft wel vervelend wanneer je tijdens de vlucht te maken krijgt met vertraging, annulering of overboeking. Lees op onze FAQ pagina wanneer jij precies recht hebt op welke vergoeding. En wist je dat je ook oude claims kan indienen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Wil je weten hoe het werkt om een claim in te dienen? Lees het op de volgende pagina.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.