Wat heb ik nodig om een claim in te dienen?

Om een compensatie te ontvangen voor een vertraagde vlucht kan jij als luchtvaartpassagiers een claim indienen. Het indienen van een Claim bij de luchtvaartmaatschappij zelf kan soms maanden duren. Via Claim Rebels kan jij veel sneller een claim indienen en wij zorgen ervoor dat jij sneller het geld op jouw rekening ontvangt. Maar wat heb je eigenlijk nodig om een claim in te dienen? Lees in dit artikel wat jij nodig hebt om succesvol een claim in te dienen.

Welke papieren heb ik nodig om een claim in te dienen? 

Iedere luchtvaartpassagier heeft recht om te claimen tijdens een vertraging, annulering of overboeking. Voor deze vertraging mag jij dan ook een claim indienen. Er zijn enkele documenten nodig om succesvol te kunnen claimen. Allereerst vertel je ons wat het probleem is. Vervolgens geef jij de vluchtgegevens door. Ook erg handig zijn jouw persoonlijke gegevens zodat wij jou op de hoogte kunnen houden van de claim. Na deze paar stappen kan jij succesvol een claim indienen via Claim Rebels. Wij gaan voor jou claimen bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij en zorgen ervoor dat de claim succesvol wordt verwerkt. Wil jij nu een claim indienen? Dat kan via deze link.

Hoe weet ik zeker dat ik een claim mag indienen?

Voor het indienen van een claim zijn er enkele regels. De belangrijkste is dat jij een minimale vertraging hebt opgelopen van drie uur. Dit kan komen door een vertraging vanuit de luchtvaartmaatschappij, een annulering of overboeking. Daarnaast moest de vlucht starten vanaf een Europese luchthaven of moet er gevolgen worden met een Europees luchtvaartmaatschappij. Voldoe jij aan deze twee criteria? Dan weet jij bijna zeker dan je een succesvolle claim kan indienen. Toch is er een uitzondering op de regel. Als er sprake was van buitengewone omstandigheden zoals slecht weer, terrorisme of een medische noodlanding, komt helaas jouw recht te vervallen om te claimen. 

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels

Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de spullen aan, die wij in het artikel hebben vernoemd, bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een kleine fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen. Wil je meer weten over hoe je een claim kunt indienen? Lees hier meer.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor particuliere en zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. 

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.