Wat is de verordening 261/2004?

Veel mensen kiezen er jaarlijks voor om met het vliegtuig te gaan reizen. Tijdens deze vluchten kan het voorkomen dat er een vertraging of annulering ontstaat. Om de rechten van de luchtvaartpassagiers te beschermen is de Europese verordening 261/2004 vastgelegd. Maar wat is deze verordening eigenlijk en welke rechten staan hierin? Claim Rebels heeft dit voor jou allemaal uitgezocht. Lees de blog verder 

Recht op een verzorging door de verordening 261/2004

Bij het oplopen van een vertraging kunnen er aardig wat uren voorbij vliegen. In deze wachttijd heb jij volgens de verordening 261/2004  recht op een verzorging. Dit houdt in dat jij maaltijden, verfrissingen, twee telefoontjes, faxen of e-mails kan ontvangen. Vaak biedt de luchtvaartmaatschappij dit aan in vouchers. Deze vouchers zijn op de luchthavens te gebruiken zodat jij bijvoorbeeld een maaltijd of drinken kan ontvangen. Jij hebt ook recht op een accommodatie als de vlucht de volgende dag pas weer vertrekt. Biedt de luchtvaartmaatschappij dit niet aan? Dan mag jij dit tijdens het indienen van een claim meerekenen voor extra compensatie.

Door de verordening 261/2004 heb jij recht op een terugbetaling 

Het meest vervelende wat je kan overkomen is een vertraging voordat je moet vertrekken of erg lang wachten tijdens een lange vlucht. In sommige gevallen kan het dan voorkomen dat de vlucht volledig wordt geannuleerd. Ook kan het voorkomen dat jij niet wordt toegelaten tot de vlucht vanwege verschillende omstandigheden. Volgens de verordening 261/2004 heb jij op recht op een volledige terugbetaling, een retourvlucht naar punt van vertrek of vergelijkbare vlucht naar de eindbestemming als dit jou overkomt. Deze mogelijkheden worden ook aangeboden als jij een langere vertraging heb opgelopen die minimaal vijf uur duurt. Dan krijg jij namelijk de optie om de vlucht te annuleren en een volledige terugbetaling aan te vragen. Komt dit nu halverwege jou reis voor? Dan kan je ervoor kiezen om een gelijksoortige vlucht terug te pakken naar de bestemming van vertrek. 

In de verordening 261/2004 staat dat jij een vergoeding krijgt voor het tijdverlies

Om de luchtvaartpassagiers tegemoet te komen, staat er ook in de verordening 261/2004 dat luchtvaartpassagiers recht hebben op een compensatie bij een minimale vertraging van drie uur. Wel moet de vlucht gestart of geëindigd zijn op een Europese luchthaven of gevlogen worden met een Europees luchtvaartmaatschappij. Dit zijn de compensaties die je kan ontvangen tijdens een minimale vertraging van drie uur:

Vluchtbestemmingen binnen de EU

  • €250 compensatie bij een vlucht tot 1500 km
  • €400 compensatie bij een vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

  • €250 compensatie bij een vlucht tot 1500 km
  • €400 compensatie bij een vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 compensatie bij een vlucht van meer dan 3500 km

Wanneer heb ik hier allemaal recht op?

Als luchtvaartpassagier heb jij hier volledig recht op na een minimale vertraging van drie uur. In sommige gevallen kan het voorkomen dat jij hier helaas geen recht op hebt. Er is namelijk een uitzondering op de regel en dat komt door de buitengewone omstandigheden. Op het moment dat er sprake is van de buitengewone omstandigheden, komt het recht van de luchtvaartpassagier te vervallen. De buitengewone omstandigheden worden veroorzaakt door:

  • Weersomstandigheden waardoor het vliegtuig niet kan vertrekken of landen
  • Terrorisme
  • Stakingen van derden, zoals de luchtverkeersleiding of het grondpersoneel.
  • Medische noodlandingen.

Twijfel of je een claim moet indienen? Gewoon doen!

Ben jij benieuwd of je in aanmerking komt om een claim in te dienen? Laat hier je gegevens achter met ons op. Claim Rebels zoekt voor jou uit of jij de vertraagde reis terugontvangt. Wij werken met een no cure, no pay model. Op een moment dat jij claim succesvol ontvangt, betaal jij ons. Een vertraging opgelopen in het verleden? Claimen mag tot twee jaar terug op een geboekte reis. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan de volgende pagina door.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.