Wat moet ik regelen voor een vakantie in Afrika?

wat moet ik regelen vakantie Afrika

Wil je deze zomer in Afrika reizen of ben je nog op zoek naar inspiratie? In dit artikel nemen wij door wat je precies moet regelen als je op vakantie wilt in Afrika. Daarnaast geven wij tips voor landen die je moet bezoeken. Lees het artikel nu om te weten wat je moet regelen voor een vakantie in Afrika. Lees nu direct.

Welk reisadvies is er in Afrika?

Afrika is een prachtig continent met enorm veel cultuur. In totaal zijn er meer dan 50 landen waar je uit kunt kiezen om te genieten van een vakantie. Twee van deze prachtige gebieden bespreken we ook in dit artikel, namelijk Kaapverdië en Zuid-Afrika. Op dit moment heeft Afrika twee soorten reisadviezen. Een groot deel van Afrika heeft een oranje reisadvies. Dit wil zeggen dat het grotendeels wordt afgeraden om te reizen en alleen essentiële vluchten worden aangeraden. Een kleiner deel van de landen in Afrika heeft een ander soort reisadvies, namelijk een rood reisadvies. Dit wil zeggen dat er sprake is van een levensbedreigende situatie en het volledig wordt afgeraden om te reizen. Gelukkig hebben vele landen een oranje reisadvies waardoor een vakantie zeker nog mogelijk is.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Negatieve PCR-test aantonen op de heenweg en terugweg

De meeste landen in Afrika hebben zoals eerder vernoemd een oranje reisadvies en sommige zelfs een rood reisadvies. Als jij wilt reizen in Afrika, moet jij eerst een negatieve PCR-test kunnen aantonen. Deze moet afgenomen zijn in een officiële PCR-testlocatie en 72 uur voor vertrek. In de maanden juli en augustus kan je gratis een PCR-test afnemen. Deze bespaarde euro’s kan je uitgeven tijdens de vakantie. Voor de terugweg naar Nederland moet je ook een negatieve PCR-test kunnen aantonen. Ook deze moet afgenomen zijn bij een officiële PCR-testlocatie en 72 uur voor vertrek. Wel moet je in het buitenland betalen voor deze officiële PCR-test.

De gezondheidsverklaring vanuit het RIVM en overige documenten

De meest gebruikelijke manier om te reizen naar Afrika is via het vliegtuig. Wel moet je een aantal zaken eerst vooraf regelen voordat je het vliegtuig kan instappen. Allereerst een gezondheidsverklaring vanuit het RIVM. Dit formulier moet je voor vertrek hebben ingevuld. Per land kunnen de overige documenten enorm verschillen. Als voorbeeld gebruiken wij de documenten die je moet regelen als je naar Kaapverdië wilt reizen. Voor Kaapverdië zijn er twee soorten documenten. Namelijk een gezondheidsverklaring voor Kaapverdië en Airport Security Tax Form. Beide formulieren moeten ook voor aankomst zijn ingevuld. Het Security Tax Form kan je betalen via creditcard of via cash op de luchthaven zelf. Nu weet je precies wat je moet regelen voor een vakantie naar Afrika.

Vakantie naar Kaapverdië

Een prachtige vakantie die je deze zomer kan boeken is naar Kaapverdië. De eilandengroep van Kaapverdië ligt in het Noorden van de Atlantische Oceaan. Kaapverdië heeft een erg bijzondere en warme cultuur. Kaapverdië staat bekend om haar liefdevolle en vriendelijke mensen, de diversiteit aan dansen en het genieten van muziek. Verder vloeit het eiland voort uit een cultuur die invloeden heeft uit Afrika en Portugal. Het eten en drinken op de eilanden is ook heerlijk en is het proeven meer dan waard. Het nationaal gerecht van Kaapverdië is Cachupa en een traditioneel drankje is Grogue. Voor vertrek moeten deze zeker worden geproefd. Daarnaast heeft het eiland veel vers eten waardoor je dagelijks kunt genieten van heerlijke gerechten.

Vakantie naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land die veel wordt bezocht door toeristen. Zoals de naam al benoemd ligt dit land in het zuiden van Afrika. De hoofdstad Kaapstad wordt jaarlijks veel bezocht, maar is zeker een stad die je moet bezoeken. In Zuid-Afrika worden er in totaal 11 talen gesproken. Dit laat ook zien dat Zuid-Afrika een rijke cultuur heeft. Verder heeft het land prachtige landschappen die je moet zien. Dit kan je bijvoorbeeld doen tijdens een safari, maar ook door een rondtrek. Zuid-Afrika heeft adembenemende natuur waar je ultiem kan genieten van de rust.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.