Wat moet ik regelen vakantie Aruba?

Wat moet ik regelen vakantie Aruba?

Wil jij op vakantie naar Aruba en wil je weten wat je moet regelen? Dan zijn er verschillende zaken die jij vooraf moet regelen. Aangezien het vooraf onduidelijk kan zijn welke zaken dit zijn, hebben wij voor jou alle zaken op een rijtje gezet. In deze blog lees je meer over de reisadviezen, testen en andere zaken die je moet regelen. Begin direct met het lezen van de blog en kom meer te weten over wat jij moet regelen voor een vakantie naar Aruba.

Welk reisadvies heeft Aruba?

Aruba is een prachtig gebied om een vakantie naartoe te boeken. Aruba is vooral een populaire bestemming in de wintermaanden, maar ook in de zomervakantie is het zeker een aanrader om een vakantie te boeken. Aruba heeft vanuit de Nederlandse overheid momenteel een geel reisadvies ontvangen. Dit wil zeggen dat de situatie genoeg onder controle is om veilig genoeg te kunnen reizen. Er zijn slechts enkele maatregelen getroffen waardoor er momenteel een geel reisadvies is opgesteld vanuit de Nederlandse overheid. Toch is het ook belangrijk om te kijken naar het reisadvies in Aruba zelf. Aruba zelf heeft Nederland wel nog onder controle waardoor je bij de heenweg wel een negatieve PCR-test moet aantonen.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

PCR-test op de heenweg

Het kan erg verwarrend zijn wanneer je wel of niet een negatieve PCR-test moet aantonen. Om het makkelijk te maken hebben wij dit voor jou uitgezocht: het Nederlandse reisadvies heeft betrekking tot de terugreis en het buitenlandse reisadvies heeft betrekking tot de heenreis. Omdat Nederland een geel reisadvies heeft opgesteld hoef jij alleen voor de heenreis aan negatieve PCR-test aan te tonen. Deze test moet 72 uur voor vertrek zijn afgenomen en bij een officiële PCR-locatie. Zorg ervoor dat je deze op tijd afneemt want als de test niet binnen is voor vertrek kan je niet mee met de vlucht. Ben jij gevaccineerd of ben je hersteld van Corona? Als je dit kan aantonen hoef je geen PCR-test meer af te nemen.

ED-kaart

Doordat wij in Europa vrije grenzen hebben, hoef je voor een reis binnen Europa enkel een negatieve PCR-test aan te tonen. Voor landen buiten Europa geldt er wel een ander soort regeling. Zo heeft Aruba ook zijn eigen regels als het aankomt tot reizigers. Voor vertrek moet jij namelijk de digitale immigratiekaart (ED-kaart) invullen. Deze kaart kun je ook in het vliegtuig nog invullen, maar het is belangrijk dat je bij aankomst kan aantonen. In totaal mag je 180 dagen reizen binnen Aruba door middel van deze kaart. Wil je langer blijven dan 180 dagen? Dan zou je een ander soort visum moeten aanvragen.

Reisverzekering met Covid-dekking

Het is altijd slim een reisverzekering af te sluiten. Je gaat er nooit vanuit, maar het kan nog weleens voorkomen dat er een ongeluk ontstaat. Het zou erg vervelend zijn als je volledig voor alle kosten moet opdraaien. Als jij geen verzekering hebt afgesloten kan er een vervelende situatie ontstaan waarbij de kosten kunnen oplopen. Sluit daarom altijd een reisverzekering af. Tegenwoordig kan je ook een Covid-dekking nemen op een reisverzekering. Sommige verzekeraars dekken de kosten zodat een land op slot wordt gegooid door het Coronavirus en dekken de kosten als je Corona oploopt op vakantie. Let op: niet iedere verzekering dekt dit. Dus zoekt goed uit bij welke verzekering dit wel kan.

Welke maatregelen heeft Aruba

Zoals in ieder land, zijn er maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. In Aruba zijn er gelukkig veel maatregelen alweer afgeschaft waardoor een vakantie een stuk prettiger is. Zo hoef je in Aruba geen mondkapje meer te dragen. Wel wordt er nog aangeraden om 1,5 meter afstand te houden. Er is geen avondklok in Aruba en je hoeft bij aankomst ook niet meer in quarantaine. Er is wel een alcoholverbod in openbare ruimtes zoals op het strand. In verschillende strandtentjes en andere restaurants met een vergunning kan je wel genieten van een heerlijk drankje. Nu het lezen van dit artikel weet je precies wat je moet regelen voor een vakantie naar Aruba.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.