Wat moet ik regelen vakantie België?

Wat moet ik regelen vakantie België?

Wil jij op vakantie naar België en wil je weten wat je moet regelen? Dan zijn er verschillende zaken die jij vooraf moet regelen. Aangezien het vooraf onduidelijk kan zijn welke zaken dit zijn, hebben wij voor jou alle zaken op een rijtje gezet. In deze blog lees je meer over de reisadviezen, testen en andere zaken die je moet regelen. Begin direct met het lezen van de blog en kom meer te weten over wat jij moet regelen voor een vakantie naar België.

Welk reisadvies heeft België?

Wil je op vakantie, maar niet te ver van Nederland? Dan is België een perfecte optie om dicht bij huis vakantie te vieren. België heeft in vergelijking met andere landen strenge maatregelen getroffen om de verspreiding tegen te gaan. Zo waren alle reizigers een lange tijd niet welkom om te reizen naar België. Nu de situatie er beter uitziet is het weer mogelijk om te reizen. België heeft vanuit de Nederlandse overheid een oranje reisadvies ontvangen. Dit wil zeggen dat wordt afgeraden om af te reizen naar België vanwege de situatie die nu speelt. Desondanks mag jij nog steeds reizen naar België als je dat wilt. Lees snel verder om te weten wat je moet regelen voor een vakantie naar België.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

PCR-test bij aankomst en verplichte quarantaine plicht

Voordat jij België mag betreden, moet jij een PCR-test hebben afgenomen. Deze test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen bij een officiële testlocatie. Ben je negatief getest? Dan ben je welkom om te reizen naar België. Wel moet jij bij aankomst in een verplichte quarantaine van 7 dagen. Hou hier rekening mee als je de reis boekt. Het zou erg vervelend zijn als je bij aankomst tegen zaken aanloopt. Bespreek goed met het verblijf wat de mogelijkheden zijn omtrent deze quarantaine. Wil je liever niet in quarantaine bij aankomst? Dan kan je beter kijken voor een ander soort vakantie in een ander land.

Negatieve PCR-test bij terugkomst

Heb je er toch voor gekozen om te reizen naar België deze vakantie? Dan komt er een moment dat je weer afscheid moet nemen en weer terugkeren naar Nederland. Doordat de Nederlandse overheid een oranje reisadvies heeft gegeven, moet je bij terugkomst ook een negatieve PCR-test kunnen aantonen. Ook hier moet de test zijn afgenomen bij een officiële testlocatie, 72 uur maximaal zijn afgenomen en negatief zijn. Daarnaast moet je bij terugkomst in een 10-daagse quarantaine. Je kan op dag vijf laten testen om eerder uit quarantaine te mogen, maar dit is niet verplicht.

Reisverzekering met Covid-dekking

Het is altijd slim een reisverzekering af te sluiten. Je gaat er nooit vanuit, maar het kan nog weleens voorkomen dat er een ongeluk ontstaat. Het zou erg vervelend zijn als je volledig voor alle kosten moet opdraaien. Als jij geen verzekering hebt afgesloten kan er een vervelende situatie ontstaan waarbij de kosten kunnen oplopen. Sluit daarom altijd een reisverzekering af. Tegenwoordig kan je ook een Covid-dekking nemen op een reisverzekering. Sommige verzekeraars dekken de kosten zodat een land op slot wordt gegooid door het Coronavirus en dekken de kosten als je Corona oploopt op vakantie. Let op: niet iedere verzekering dekt dit. Dus zoekt goed uit bij welke verzekering dit wel kan.

Reizen met QR-code vanaf 1 juli

In de afgelopen tijd heeft de EU veel gesproken over het reizen tussen de verschillende EU-landen. Ze zijn tot een besluit gekomen dat vanaf 1 juli het reizen binnen deze landen makkelijker moet. Daarom is het Digitaal Corona Certificaat (DCC) geïntroduceerd. Via het DCC kan jij makkelijker aantonen dat je bent gevaccineerd, bent getest of bent hersteld van het virus. Elk land bepaald zelf welke van de drie vormen ze wel of niet accepteren. Het is belangrijk dat jij dit voor vertrek goed controleert. Via een app kan je vervolgens alle gegevens invullen zodat jij een QR-code ontvangt waarmee je kunt reizen. Deze QR-code laat je zien voor vertrek en ook weer bij terugkomst.

De maatregelen in België

Net zoals in ieder land, heeft België verschillende maatregelen getroffen om het Coronavirus tegen te gaan. Gelukkig is alweer een hoop mogelijk in België waardoor je een leuke vakantie kan beleven. Zo mag je winkelen met twee personen en op de markt rondlopen met vier personen (kinderen tot 12 jaar zijn uitgezonderd). Hotels zijn open, maar de restaurants in het hotel niet. Wel kan je roomservice bestellen en op de kamer genieten van heerlijk eten. Wil je toch liever uit eten? Dan kan jij tot 23:30 genieten van een hapje eten samen met een gezelschap van maximaal vier personen (tenzij je een huishouden bent). Musea, theaters, bioscopen en attractieparken zijn ook weer geopend, maar het kan voorkomen dat je moet reserveren. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je moet regelen voor een vakantie naar België.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.