Wat moet ik regelen vakantie Bonaire?

Wat moet ik regelen vakantie Bonaire?

Wil jij op vakantie naar Bonaire en wil je weten wat je moet regelen? Dan zijn er verschillende zaken die jij vooraf moet regelen. Aangezien het vooraf onduidelijk kan zijn welke zaken dit zijn, hebben wij voor jou alle zaken op een rijtje gezet. In deze blog lees je meer over de reisadviezen, testen en andere zaken die je moet regelen. Begin direct met het lezen van de blog en kom meer te weten over wat jij moet regelen voor een vakantie naar Bonaire.

Welk reisadvies heeft Bonaire?

Wil jij het liefst deze vakantie buiten Europa reizen? Dan kan je ervoor kiezen om te reizen naar de Caribische eilanden. Een goede optie is het afreizen naar Bonaire. Bonaire is een prachtig eiland van je ultiem kunt genieten van een heerlijke vakantie. Bonaire heeft momenteel een geel reisadvies ontvangen vanuit de overheid. Dit wil zeggen dat er verschillende maatregelen getroffen zijn vanuit de overheid, maar het wel veilig genoeg is om te reizen. Wil je weten welke maatregelen dit zijn? Lees dan het hele artikel door. Er zijn ook verschillende andere zaken die je moet regelen voor een vakantie naar Bonaire.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

PCR-test op de heenweg

Een belangrijk onderdeel voordat je het vliegtuig instapt is de PCR-test. Maximaal 72 uur voor aankomst moet je een PCR-test afnemen bij een officiële PCR-testlocatie. Ben je negatief getest? Dan mag je deelnemen aan de vlucht. Als je kan aantonen dat je antistoffen hebt, hoef je geen PCR-test af te nemen. De terugweg is een stuk makkelijker. Je hoeft namelijk voor de terugweg geen PCR-test te nemen. Dit komt door het gele reisadvies wat Nederland heeft opgesteld. Ook hoef je bij terugkomst niet in quarantaine en kan je heerlijk nagenieten van de bijzondere vakantie.

Gezondheidsverklaring RIVM & gezondheidsverklaring Bonaire

Wel zijn er nog een aantal documenten die je voor vertrek moet regelen. Een van die documenten is de gezondheidsverklaring vanuit de Nederlandse overheid. Iedereen die wilt vliegen zal dit document moeten invullen. Heb je hem ingevuld? Lever hem dan 24 uur voor vertrek aan. Ook is er nog een gezondheidsverklaring die je moet invullen vanuit Bonaire. Zodra je dit document hebt ingevuld moet je deze inleveren bij het publieke gezondheidsdienst van Bonaire. Deze moet je tussen 72 en 48 uur voor vertrek aangeleverd hebben. Heb je beide formulieren netjes ingevuld en aangeleverd? Dan kan je heerlijke vakantie op Bonaire echt beginnen.

ED-kaart

Doordat wij in Europa vrije grenzen hebben, hoef je voor een reis binnen Europa enkel een negatieve PCR-test aan te tonen. Voor landen buiten Europa geldt er wel een ander soort regeling. Zo heeft Bonaire ook zijn eigen regels als het aankomt tot reizigers. Voor vertrek moet jij namelijk de digitale immigratiekaart (ED-kaart) invullen. Deze kaart kun je ook in het vliegtuig nog invullen, maar het is belangrijk dat je bij aankomst kan aantonen. In totaal mag 180 dagen reizen binnen Europa door middel van deze kaart. Wil je langer blijven dan 180 dagen? Dan zou je een ander soort visum moeten aanvragen.

Reisverzekering met Covid-dekking

Het is altijd slim een reisverzekering af te sluiten. Je gaat er nooit vanuit, maar het kan nog weleens voorkomen dat er een ongeluk ontstaat. Het zou erg vervelend zijn als je volledig voor alle kosten moet opdraaien. Als jij geen verzekering hebt afgesloten kan er een vervelende situatie ontstaan waarbij de kosten kunnen oplopen. Sluit daarom altijd een reisverzekering af. Tegenwoordig kan je ook een Covid-dekking nemen op een reisverzekering. Sommige verzekeraars dekken de kosten zodat een land op slot wordt gegooid door het Coronavirus en dekken de kosten als je Corona oploopt op vakantie. Let op: niet iedere verzekering dekt dit. Dus zoekt goed uit bij welke verzekering dit wel kan.

Welke maatregelen heeft Bonaire

Net als ieder ander land, heeft Bonaire verschillende maatregelen getroffen om de situatie onder controle te houden. De situatie ziet er momenteel goed uit op Bonaire en door de maatregelen willen zij dit alleen maar voortzetten. Een mondkapje is verplicht op het moment dat je niet de aangegeven afstand kan houden. In Bonaire moet je namelijk 1,5 meter afstand van elkaar houden. Er is geen avondklok op Bonaire waardoor je in de avonden rustig kunt genieten. De stranden zijn voor iedereen toegankelijk en je kan heerlijk genieten van een hapje of drankje tot 00:00. Winkelen mag maximaal met twee personen per gezelschap.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.