Wat moet ik regelen vakantie Duitsland?

Wat moet ik regelen voor een vakantie naar Duitsland?

Wil jij op vakantie naar Duitsland en wil je weten wat je moet regelen? Dan zijn er verschillende zaken die jij vooraf moet regelen. Aangezien het vooraf onduidelijk kan zijn welke zaken dit zijn, hebben wij voor jou alle zaken op een rijtje gezet. In deze blog lees je meer over de reisadviezen, testen en andere zaken die je moet regelen. Begin direct met het lezen van de blog en kom meer te weten over wat jij moet regelen voor een vakantie naar Duitsland.

Welk reisadvies heeft Duitsland?

Duitsland is een bekende bestemming als het gaat om weekendjes weg of een stedentrip. Er zijn verschillende steden die veel worden bezocht zoals: Berlijn, München of Hamburg. Het reizen naar Duitsland gaat een stuk makkelijker aangezien Duitsland nu een geel reisadvies heeft gekregen vanuit de Nederlandse overheid. Wel staat Nederland wel nog onder controle vanuit de Duitse overheid. Daardoor zijn er verschillende zaken die je nog moet regelen voor vertrek. Hou er ook rekening mee dat er verschillende maatregelen zijn getroffen in Duitsland om de situatie nog meer onder controle te krijgen. Deze maatregelen hebben wij voor jou opgesomd. Lees het artikel nu verder om te weten wat je moet regelen voor een vakantie naar Duitsland.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

PCR-test op de heenweg

Aangezien Nederland nog onder controle staat bij de Duitse overheid, moet je bij aankomst een negatieve test kunnen aantonen. Deze test moet worden afgenomen bij een officieel testpunt en 72 uur voor aankomst moet jij negatief zijn getest. Toch is er een uitzondering waardoor jij niet hoeft te testen. Als jij kan aantonen dat jij minimaal twee weken volledig bent gevaccineerd of als je een bewijs van herstel kan laten zien, hoef jij geen PCR-test aan te tonen. De verklaring moet wel in het Duits aan te leveren zijn anders is het niet geldig. Voor de terugreis hoef jij geen PCR-test meer af te nemen en niet in de 10-daagse quarantaine.

Registratieformulier & gezondheidsverklaring RIVM

Ieder land heeft zijn eigen regels als het aankomt op het toelaten van reizigers. Voor vertrek moet jij een gezondheidsverklaring van het RIVM invullen. Dit hoeft echter alleen als je ervoor kiest om te vliegen. Met de auto gelden er ander soort reglementen. Dit formulier moet maximaal 24 uur voor vertrek zijn ingevuld. Een ander belangrijk document is het registratieformulier. Met dit registratieformulier lever jij de negatieve testgegevens aan. Zodra je dit formulier hebt ingevuld ben je welkom om te reizen binnen Duitsland. Voor de terugweg hoef je geen zaken te regelen waardoor je zonder zorgen terug kan reizen naar Nederland.

Reisverzekering met Covid-dekking

Het is altijd slim een reisverzekering af te sluiten. Je gaat er nooit vanuit, maar het kan nog weleens voorkomen dat er een ongeluk ontstaat. Het zou erg vervelend zijn als je volledig voor alle kosten moet opdraaien. Als jij geen verzekering hebt afgesloten kan er een vervelende situatie ontstaan waarbij de kosten kunnen oplopen. Sluit daarom altijd een reisverzekering af. Tegenwoordig kan je ook een Covid-dekking nemen op een reisverzekering. Sommige verzekeraars dekken de kosten zodat een land op slot wordt gegooid door het Coronavirus en dekken de kosten als je Corona oploopt op vakantie. Let op: niet iedere verzekering dekt dit. Dus zoekt goed uit bij welke verzekering dit wel kan.

Reizen met QR-code vanaf 1 juli

In de afgelopen tijd heeft de EU veel gesproken over het reizen tussen de verschillende EU-landen. Ze zijn tot een besluit gekomen dat vanaf 1 juli het reizen binnen deze landen makkelijker moet. Daarom is het Digitaal Corona Certificaat (DCC) geïntroduceerd. Via het DCC kan jij makkelijker aantonen dat je bent gevaccineerd, bent getest of bent hersteld van het virus. Elk land bepaald zelf welke van de drie vormen ze wel of niet accepteren. Het is belangrijk dat jij dit voor vertrek goed controleert. Via een app kan je vervolgens alle gegevens invullen zodat jij een QR-code ontvangt waarmee je kunt reizen. Deze QR-code laat je zien voor vertrek en ook weer bij terugkomst.

Welke maatregelen zijn getroffen in Duitsland?

Elk land heeft momenteel maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus onder controle te krijgen. Ook in Duitsland zijn er maatregelen getroffen om dit probleem te verhelpen. Voor vertrek en op de reis zelf is het wel handig om te weten over welke maatregelen het gaat. In Duitsland is het verplicht om in openbare ruimtes mondkapjes te dragen en minimaal 1,5 meter afstand te houden. Aangezien de maatregelen in Duitsland worden bepaald per deelstaat, kunnen deze verschillen per gebied. Zo hebben sommige gebieden een avondklok. Of de winkels open zijn, hangt dus volledig af van de deelstaten. Na het lezen van dit artikel weet jij precies wat je moet regelen voor een vakantie in Duitsland.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.