Wat moet ik regelen vakantie Frankrijk?

Wat moet ik regelen vakantie Frankrijk?

Wil jij op vakantie naar Frankrijk en wil je weten wat je precies moet regelen? Dan zijn er verschillende zaken die jij vooraf moet regelen. Aangezien het vooraf onduidelijk kan zijn welke zaken dit zijn, hebben wij voor jou alle zaken op een rijtje gezet. In deze blog lees je meer over de reisadviezen, testen en andere zaken die je moet regelen. Begin direct met het lezen van de blog en kom meer te weten over wat jij moet regelen voor een vakantie naar Frankrijk.

Wat is het reisadvies in Frankrijk?

Frankrijk is een populaire bestemming waar jaarlijks vele Nederlanders heen reizen om te genieten van een heerlijke vakantie. Zo kan je kiezen uit de prachtige stad Parijs, maar vooral het zuiden is erg populair om naartoe te reizen. Je kan reizen met de auto, maar ook het vliegtuig is een snelle optie. Momenteel heeft Frankrijk vanuit de Nederlandse overheid een geel reisadvies. Dit wil zeggen dat het veilig genoeg is om te reizen naar Frankrijk, maar er wel maatregelen getroffen zijn om de veiligheid te waarborgen. Ook Nederland heeft een reisadvies vanuit Frankrijk gekregen. Daarom is het belangrijk dat jij vooraf goed leest welke zaken jij moet regelen om misverstanden te voorkomen. Lees het artikel verder om te weten wat je moet regelen voor een vakantie naar Frankrijk.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

PCR-test op de heenweg

Het Franse reisadvies heeft invloed op de aankomst. Aangezien Nederland nog onder controle staat bij de Franse overheid, moet je bij aankomst een negatieve PCR-test kunnen aantonen. Deze test moet afgenomen zijn bij een officiële PCR-testlocatie. Maximaal 72 uur voor vertrek moet jij negatief zijn getest op het Coronavirus. Alleen dan ben jij van harte welkom om te reizen naar Frankrijk. Toch is er nog een uitzondering, namelijk of je al bent gevaccineerd. Als je het Jansen vaccin hebt genomen, hoef je niet te testen bij aankomst indien er vier weken voorbij zijn gegaan. Heb je twee prikken genomen van een ander vaccin? Dan moeten er twee weken voorbij zijn gegaan om niet te hoeven testen. Ook wanneer je kan aantonen dat je recent bent hersteld van Corona hoef je niet te testen bij aankomst.

Gezondheidsverklaring RIVM & Erewoordverklaring Frankrijk

Een belangrijk onderdeel van het reizen naar Frankrijk is de gezondheidsverklaring vanuit het RIVM en het erewoordverklaring vanuit Frankrijk. Iedereen die ervoor kiest om te vliegen, moet vanuit het RIVM een gezondheidsverklaring invullen. Deze moet maximaal 24 uur voor vertrek zijn ingevuld om te mogen deelnemen aan de vlucht. Ook het erewoordverklaring vanuit Frankrijk is een belangrijk onderdeel om te mogen reizen binnen Frankrijk. Dit is een belangrijk formulier dat ingevuld moet zijn door de Franse autoriteiten. Heb je deze twee zaken ook geregeld? Dan kan je vakantie echt beginnen binnen de prachtige Franse gebieden.

Reisverzekering met Covid-dekking

Het is altijd slim een reisverzekering af te sluiten. Je gaat er nooit vanuit, maar het kan nog weleens voorkomen dat er een ongeluk ontstaat. Het zou erg vervelend zijn als je volledig voor alle kosten moet opdraaien. Als jij geen verzekering hebt afgesloten kan er een vervelende situatie ontstaan waarbij de kosten kunnen oplopen. Sluit daarom altijd een reisverzekering af. Tegenwoordig kan je ook een Covid-dekking nemen op een reisverzekering. Sommige verzekeraars dekken de kosten zodat een land op slot wordt gegooid door het Coronavirus en dekken de kosten als je Corona oploopt op vakantie. Let op: niet iedere verzekering dekt dit. Dus zoekt goed uit bij welke verzekering dit wel kan.

Reizen met QR-code vanaf 1 juli

In de afgelopen tijd heeft de EU veel gesproken over het reizen tussen de verschillende EU-landen. Ze zijn tot een besluit gekomen dat vanaf 1 juli het reizen binnen deze landen makkelijker moet. Daarom is het Digitaal Corona Certificaat (DCC) geïntroduceerd. Via het DCC kan jij makkelijker aantonen dat je bent gevaccineerd, bent getest of bent hersteld van het virus. Elk land bepaald zelf welke van de drie vormen ze wel of niet accepteren. Het is belangrijk dat jij dit voor vertrek goed controleert. Via een app kan je vervolgens alle gegevens invullen zodat jij een QR-code ontvangt waarmee je kunt reizen. Deze QR-code laat je zien voor vertrek en ook weer bij terugkomst.

Welke maatregelen zijn getroffen in Frankrijk?

Momenteel heeft Frankrijk nog wel verschillende maatregelen die ervoor zorgen dat situatie meer onder controle komt binnen Frankrijk. Zo heeft Frankrijk momenteel nog een avondklok die loopt van 23:00 tot 6:00. Er moet afstand worden gehouden van 1,5 meter en in openbare ruimte is het verplicht om een mondkapje te dragen. Wel kan je genieten van verschillende activiteiten in Frankrijk. Zo zijn de stranden, winkels en supermarkten open. Restaurants zijn open met beperkingen en in totaal mag je met maximaal 6 gasten zitten aan een tafel. In de accommodaties zijn verschillende strenge regels opgesteld om de veiligheid te waarborgen. Na het lezen van dit artikel weet jij precies wat je moet regelen voor een vakantie naar Frankrijk.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.