Wat moet ik regelen vakantie Griekenland?

Wat moet ik regelen vakantie Griekenland?

Wil jij op vakantie naar Griekenland en wil je weten wat je moet regelen? Dan zijn er verschillende zaken die jij vooraf moet regelen. Aangezien het vooraf onduidelijk kan zijn welke zaken dit zijn, hebben wij voor jou alle zaken op een rijtje gezet. In deze blog lees je meer over de reisadviezen, testen en andere zaken die je moet regelen. Begin direct met het lezen van de blog en kom meer te weten over wat jij moet regelen voor een vakantie naar Griekenland.

Wat is het reisadvies in Griekenland?

Griekenland is een heerlijke bestemming om naartoe te vliegen in de zomer. In de zomer zijn de Griekse eilanden erg populair onder de Nederlandse reizigers. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om te reizen naar Karpathos, Kefalonia, Kos, Lefkas of Lesbos. Momenteel heeft Griekenland vanuit de Nederlandse overheid twee soorten reisadviezen, namelijk een geel en oranje reisadvies. De Noord-Egeïsche eilanden, Zuid-Egeïsche eilanden en de Ionische eilanden hebben een geel reisadvies en de overige gebieden in Griekenland hebben een oranje reisadvies. Dit betekent dat er verschillende maatregelen zijn getroffen in deze gebieden. Deze maatregelen nemen wij ook door aan het einde van het artikel. Lees het artikel verder om te weten welke zaken je precies moet regelen voor een vakantie naar Griekenland.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

PCR-test op de heenweg

Net zoals bij de meeste landen in de wereld, is het ook in Griekenland verplicht om bij aankomst aan te tonen dat je het Coronavirus niet draagt. De meest makkelijke manier is door maximaal 72 uur voor vertrek een PCR-test af te nemen bij een officiële testlocatie. Als je negatief bent getest, mag je deelnemen aan de vlucht. Er is ook een vrijstelling om niet te hoeven testen, namelijk als je bent gevaccineerd of kan aantonen dat je antistoffen draagt. Bij de vaccinatie is het belangrijk dat je al 14 dagen bent ingeënt met de laatste prik. Wil je aantonen dat je antistoffen hebt? Dan moet je minimaal twee maanden of maximaal negen maanden zijn genezen van het virus.

PCR-test op de terugweg

Doordat Griekenland twee soorten reisadviezen heeft, kan het nog wel verwarrend zijn of je een test moet afnemen voor vertrek naar Nederland. Bij een oranje reisadvies moet jij 72 uur voor vertrek een test afnemen bij een officiële testlocatie. Als jij negatief bent getest kan jij deelnemen aan de vlucht. Bij gebieden met een oranje reisadvies moet jij ook verplicht in een 10-daagse quarantaine tenzij je ervoor kiest om op dag vijf te testen. Bij een geel reisadvies zit het anders in elkaar. Dan hoef je namelijk op de terugweg niet meer te testen en ook niet in een 10-daagse quarantaine bij terugkomst.

Gezondheidsverklaring RIVM & Gezondheidsverklaring Griekenland

Het aantonen dat jij negatief bent getest, bent gevaccineerd of antistoffen hebt, is echter niet genoeg voor een reis naar Griekenland. Iedereen die ervoor kiest om te vliegen moet vanuit het RIVM een gezondheidsverklaring invullen. Deze moet jij 24 uur voor vertrek ingevuld hebben. Heb jij dit gedaan? Vergeet dan ook niet dat je vanuit Griekse overheid ook een nog een gezondheidsverklaring moet invullen. Dit is een PLF-formulier en moet uiterlijk 24 uur voor aankomst zijn ingevuld. Op dit formulier moet jij jouw accommodatie ook invullen. Slechts één persoon per huishouden hoeft dit formulier in te vullen. Is dit gelukt? Dan kan jij het vliegtuig pakken en genieten van een reis in Griekenland.

Reisverzekering met Covid-dekking

Het is altijd slim een reisverzekering af te sluiten. Je gaat er nooit vanuit, maar het kan nog weleens voorkomen dat er een ongeluk ontstaat. Het zou erg vervelend zijn als je volledig voor alle kosten moet opdraaien. Als jij geen verzekering hebt afgesloten kan er een vervelende situatie ontstaan waarbij de kosten kunnen oplopen. Sluit daarom altijd een reisverzekering af. Tegenwoordig kan je ook een Covid-dekking nemen op een reisverzekering. Sommige verzekeraars dekken de kosten zodat een land op slot wordt gegooid door het Coronavirus en dekken de kosten als je Corona oploopt op vakantie. Let op: niet iedere verzekering dekt dit. Dus zoekt goed uit bij welke verzekering dit wel kan.

Reizen met QR-code vanaf 1 juli

In de afgelopen tijd heeft de EU veel gesproken over het reizen tussen de verschillende EU-landen. Ze zijn tot een besluit gekomen dat vanaf 1 juli het reizen binnen deze landen makkelijker moet. Daarom is het Digitaal Corona Certificaat (DCC) geïntroduceerd. Via het DCC kan jij makkelijker aantonen dat je bent gevaccineerd, bent getest of bent hersteld van het virus. Elk land bepaald zelf welke van de drie vormen ze wel of niet accepteren. Het is belangrijk dat jij dit voor vertrek goed controleert. Via een app kan je vervolgens alle gegevens invullen zodat jij een QR-code ontvangt waarmee je kunt reizen. Deze QR-code laat je zien voor vertrek en ook weer bij terugkomst.

Welke maatregelen zijn getroffen in Griekenland?

Elk land heeft zijn eigen maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus onder controle te krijgen. Zo heeft ook Griekenland verschillende maatregelen getroffen. In Griekenland is er een mondkapjes plicht in openbare ruimtes en moet er minimaal 1,5 meter afstand worden gehouden. De mondkapjes moeten gedragen worden door iedereen die ouder is dan vier jaar. Stranden zijn toegankelijk voor iedereen. De restaurants en terrassen zijn maximaal tot 00:15 open. Winkels zijn open, maar de niet essentiële-winkels bezoeken kan alleen op afspraak dus hou hier rekening mee. Er is geen avondklok in Griekenland waardoor je rustig na een heerlijk hapje en drankje terug kan lopen naar je verblijf. Na het lezen van dit artikel weet je precies welke zaken je moet regelen voor een vakantie naar Griekenland.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief