Wat moet ik regelen vakantie Italië?

Wat moet ik regelen vakantie Italië?

Wil jij op vakantie naar Italië en wil je weten wat je moet regelen? Dan zijn er verschillende zaken die jij vooraf moet regelen. Aangezien het vooraf onduidelijk kan zijn welke zaken dit zijn, hebben wij voor jou alle zaken op een rijtje gezet. In deze blog lees je meer over de reisadviezen, testen en andere zaken die je moet regelen. Begin direct met het lezen van de blog en kom meer te weten over wat jij moet regelen voor een vakantie naar Italië.

Wat is het reisadvies in Italië?

Veel mensen hebben lang gewacht om weer te kunnen genieten van een Italiaanse vakantie. Wie wilt er nu niet genieten van heerlijk lokaal Italiaans eten tijdens een vakantie in Italië? Italië heeft momenteel een geel reisadvies gekregen vanuit de Nederlandse overheid. Dit wil zeggen dat er verschillende maatregelen zijn getroffen om de situatie onder controle te houden, maar het wel veilig genoeg is om te reizen. Hou er wel rekening mee wanneer jij een vakantie boekt, deze maatregelen wellicht invloed kunnen hebben op de vakantie. Aan het einde van dit artikel spreken wij verder over de maatregelen. Lees nu verder om te weten welke zaken je moet regelen voor een vakantie naar Italië.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

PCR-test op de heenweg

Wil je op vakantie naar Italië en kies je ervoor om te vliegen? Dan moet jij voor vertrek een negatieve PCR-test kunnen aantonen. Deze moet 48 uur voor aankomst zijn afgenomen bij een officiële PCR-testlocatie. Je kan hiervoor een vrijstelling krijgen zodra je kan aantonen dat je antistoffen hebt. Er is momenteel nog niets bekend over vaccinaties. Momenteel is het beter om te testen voor vertrek om eventuele problemen te voorkomen. Aangezien Italië momenteel een geel reisadvies heeft, hoef jij voor de terugweg geen PCR-test af te nemen. Ook hoef je na een vakantie in Italië niet meer in de 10-daagse quarantaine.

Gezondheidsverklaring RIVM & Gezondheidsverklaring Italië

Het regelen van een PCR-test is echter niet het enige wat je moet regelen voor vertrek. Als je vliegt moet je namelijk voor vertrek een gezondheidsverklaring invullen van het RIVM. Deze moet je 24 uur voor vertrek invullen en inleveren om deel te mogen nemen aan de vlucht. Vergeet niet dat je ook een gezondheidsverklaring moet inleveren aan de Italiaanse overheid. Reizigers moeten bij aankomst in Italië het Passenger Locator Form invullen. Het is voldoende dat één persoon het formulier invult voor aankomst. Heb je beide papieren geregeld? Dan mag je deelnemen aan de vlucht en genieten van een heerlijke vakantie in Italië.

Reisverzekering met Covid-dekking

Het is altijd slim een reisverzekering af te sluiten. Je gaat er nooit vanuit, maar het kan nog weleens voorkomen dat er een ongeluk ontstaat. Het zou erg vervelend zijn als je volledig voor alle kosten moet opdraaien. Als jij geen verzekering hebt afgesloten kan er een vervelende situatie ontstaan waarbij de kosten kunnen oplopen. Sluit daarom altijd een reisverzekering af. Tegenwoordig kan je ook een Covid-dekking nemen op een reisverzekering. Sommige verzekeraars dekken de kosten zodat een land op slot wordt gegooid door het Coronavirus en dekken de kosten als je Corona oploopt op vakantie. Let op: niet iedere verzekering dekt dit. Dus zoekt goed uit bij welke verzekering dit wel kan.

Reizen met QR-code vanaf 1 juli

In de afgelopen tijd heeft de EU veel gesproken over het reizen tussen de verschillende EU-landen. Ze zijn tot een besluit gekomen dat vanaf 1 juli het reizen binnen deze landen makkelijker moet. Daarom is het Digitaal Corona Certificaat (DCC) geïntroduceerd. Via het DCC kan jij makkelijker aantonen dat je bent gevaccineerd, bent getest of bent hersteld van het virus. Elk land bepaald zelf welke van de drie vormen ze wel of niet accepteren. Het is belangrijk dat jij dit voor vertrek goed controleert. Via een app kan je vervolgens alle gegevens invullen zodat jij een QR-code ontvangt waarmee je kunt reizen. Deze QR-code laat je zien voor vertrek en ook weer bij terugkomst.

Welke maatregelen zijn getroffen in Italië?

Ieder land heeft verschillende maatregelen opgesteld om de situatie onder controle te krijgen. Dit is ook het geval in Italië. In Italië is het verplicht om in openbare ruimtes een mondkapje te dragen. Ook in het vliegtuig is een mondkapje verplicht en voor een reis naar Italië moet het mondkapje medisch zijn. Er is een avondklok van 00:00 tot 05:00 en er moet minimaal één meter afstand worden gehouden. Stranden zijn toegankelijk en winkels zijn open met verschillende beperkingen. Restaurants zijn geopend tot en met 22:00 en je mag maximaal met vier persoon eten aan een tafel. Na het lezen van dit artikel, weet je precies wat je moet regelen voor een vakantie naar Italië.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.